INTERVJU - Saša Slijepčević pred finale: Najbolji smo kad niko ne računa na nas | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

INTERVJU - Saša Slijepčević pred finale: Najbolji smo kad niko ne računa na nas

Izvor: Herceg TV | Datum:12.04.2017.

Premijer liga Bosne i Hercegovine za odbojkašice ulazi u samu završnicu odnosno u finalnu seriju u kojoj će se ekipe ŽOK Gacko i ŽOK Bimal Jedinstvo iz Brčkog boriti za naslov šampiona BiH. Finalna serija počinje u petak kada je u Gacku na programu prva utakmica, dok će se sedam dana kasnije igrati drugi susret u Brčkom gdje bi dan kasnije na programu bila i eventualna treća utakmica finalne serije.

Plasman u finale i odlučujući susreti sezone bili su povod da razgovaramo sa trenerom gačanki Sašom Slijepčevićem koji je u debitantskoj sezoni u ulozi prvog trenera postigao veliki uspjeh plasmanom u finale plej of-a.

Na početku prošle sezone ostali ste bez tri igračice iz startne postave i bili primorani da se oslonite na mlađe snage. Koliko je to bila značajna promjena i kako je uticala na cijeli klub?

Tačno, pred početak sezone ostali smo bez tri važna igrača i prvog trenera i naravno da je to bio veliki gubitak i za mnogo veće klubove od našeg, ali mogu reći da je to poslužilo da čvrsto stojimo na zemlji i da realno sagledamo situaciju u kojoj smo se našli. Sve to je uticalo pozitivno na cijelu ekipu natjeralo nas je da još više prionemo na posao i da pokušamo da dokažemo da će Gacko ipak biti ekipa koju niko neće lako moći da pobijedi. To se vidilo kroz cijelu sezonu u kojoj smo do danas upisali čak 19 pobjeda u 22 utakmice, a čak i susrete koje smo izgubili bili smo veoma čvrst rival. Posebno bih istakao naše iskusnije igračice koje su u tome momentu dobile neki poseban motiv da povuku cijelu ekipu naprijed.

Poslije tolikih promjena u igračkom kadru prognozirana Vam je sredina tabele međutim stigli ste evo sve do finala. Koliko je to veliki uspjeh za ovako mladu ekipu i da li ste to očekivali?

Ni najveći optimisti u tim momentima na početku sezone nisu mogli da očekuju da ćemo na kraju sezone igrati finale plej-ofa. Dolaskom mlade Marije Jaglučić na poziciju korektora, igračice koja iza sebe nije nimala nijednu odigranu sezonu u Premijer ligi, i povratkom naše Milene (Kovačević) iz SAD-a, mi smo kompletirali ekipu koja je mogla da krene u neku borbu za sredinu tabele što je i bio cilj na početku sezone. Međutim, kada smo počeli da igramo prijateljske utakmice pred početak prvenstva vidjelo se da ova ekipa posjeduje veliki potencijal i to nas je cijelu godinu vuklo naprijed da damo više. I eto na kraju smo došli do vrhunca do finala plej-ofa što je veliki uspjeh kada se pogleda koliko godina imaju igračice u našoj ekipi i koliko iskustva imaju u najjačoj ligi.

Kao što ste i rekli plasman u finale je veliki uspjeh ali da li su time ispunjeni ciljevi ili imate i šampionske ambicije?

Obzirom da se ovome niko nije nadao prije početka sezone mi smo svakako ostvarili i više nego što smo očekivali u ovoj sezoni. Ali Gacko uvijek ima velike ambicije posebno kada na nas niko ne računa ozbiljno, a ovom sezonom smo to svima i dokazali.

Ipak Jedinstvo dominira BH odbojkom više od jedne decenije i u finalu ima ulogu favorita.

Jedinstvo je ekipa sastavljena od najboljih igračica koje BiH u ovom trenutku ima. Čak i na klupi sjede igračice koje su često pozivane u reprezentaciju, pa valjda i to govori koliki kvalitet posjeduju. Sa druge strane mi smo kroz sezonu stekli ogromno samopouzdanje, sve više vjerujemo jedni u druge i znamo da ono što radimo - radimo dobro. Nema dileme da je Jedinstvo veliki favorit u finalu ali ja vjerujem u našu ekipu i znam da u ovom momentu igramo najbolju odbojku od početka sezone. Publici mogu da obećam jedan pravi odbojkaški spektakl u kojem ćemo dati sve od sebe, a za koliko poena ili setova će to biti dovoljno, to u ovom trenutku ne mogu da kažem.

Gacko je poznato kao sredina sa velikim brojem ljubitelja odbojke, na vašim utakmicama dvorana je uvijek puna do poslednjeg mjesta. Šta za Gacko kao mjesto sa svega 10-ak hiljada stanovnika znači jedan ovako veliki događaj kao što je finale koje odlučuje prvaka države?

Publika u Gacku već dugo godina prepoznaje odbojku kao sport u kojem se kvalitetno radi i ostvaruju se vrhunski rezultati. To potvrđuje i broj gledalaca na tribinama na svakoj našoj utakmici. Vjerujte mi da po broju gledalaca možete da procijenite kako radite i da li klub funkcioniše. Publika jednostavno cijeni i podržava ono što mi radimo i ja želim da se u ime cijelog kluba zahvalim našoj vjernoj publici, a uopšte nemam sumnje da će i u petak tribine biti pune do poslednjeg mjesta i da ćemo imati veliku podršku - zaključuje Slijepčević razgovor za Herceg Televiziju.


Susret između Gacka i Bimal Jedinstva na programu je u petak u dvorani Kulturno-sportskog centra Gacko sa početkom u 18:30 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: