Odbojkaški spektakl u Gacku na Veliki petak | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Odbojkaški spektakl u Gacku na Veliki petak

Izvor: Portal Micro Mreža | Datum:13.04.2017.

Polako se spušta zavjesa na još jednu sezonu ženske odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Finalisti, ŽOK „Gacko“ i ŽOK „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog, dobro su poznati jedni drugima, a svoj prvi meč u okviru finalnih okršaja odigraće u Sportskoj dvorani Kulturno-sportskog centra u Gacku, u petak od 18.30 časova.

Ženski odbojkaški klub „Bimal Jedinstvo“, očekivano se našao u samoj završnici najelitnijeg takmičenja u BiH. Popularne brčanske „Princeze“ imaju dugogodišnju tradiciju i ozbiljan igrački kadar, tako da se ni jednog trenutka nije dovodilo pitanje ko će biti u finalu.

Za drugu poziciju, borili su se prije svega ŽOK „BL Volley“, ŽOK „Kula Gradačac“ te ekipa ŽOK „Gacko“. I Gačanke su bila najuspješnije, domogle su se finala, ubjedljivim pobjedama, u ¼ meču protiv višegradske „Drine“, preko polufinalnog meča sa ekipom BL Volley“.

Ni u finalu domaće igračice uz podršku navijača koji će ispuniti tribine do posljednjeg mjesta, nemaju razloga za strah, jer su samim plasmanom u finale, na određen način ispunili i više nego zacrtani cilj, s obzirom na promjene kako u stručnom štabu tako i samo podmlađivanje ekipe, pa s pravom važe za jedan od pozitivnijih sportskih kolektiva u državi. Kapiten domaćih, Helena Košutić, nebrojno puta do sada igrala je protiv ekipe Bimal Jedinstva, smatra da je ovaj rezultat sam po sebi uspjeh, ali daće sve od sebe, da sa, nikada mlađom ekipom pokuša da dođe do pozitivnog rezultata.

„Ušle smo u finale što je na početku sezone bilo iznad svih očekivanja, jer smo u odnosu na prethodnu sezonu, znatno promjenili, odnosno podmladili ekipu. Nema dileme da će obje ekipe dati sve od sebe, što i nosi čar finala. Jedinstvo je objektivno favorit, ali daleko od toga da ih čekamo sa „bijelom zastavom“, pokušaćemo da ih pobjedimo.“

Biće to meč o kome se već uveliko priča u malom hercegovačkom gradiću. Interesovanje je veliko, a Košutićeva ističe i faktor prepunih tribina, koji je od velikog značaja za domaće, ali i mnogo kvalitetnijih igara mlađih igračica koje su kroz sezonu došle do željene forme.

„Naša glavna prednost je vjerna publika, čija nam podrška puno znači, koja nas motiviše iz utakmice u utakmicu. Takođe, osjetan je kvalitet mlađih igračica, koje su uz nas iskusnije pronašle sebe, i svakako su naša dodatna snaga i motiv više“.

Gošćama iz Brčkog parket u Gacku, svakako je, najpoznatiji, jer pored svoje dvorane upravo tu igraju najznačajnije mečeve. Jedna od najiskusnijih igračica, Dijana Vasić, izuzetno poštuje ekipu ŽOK „Gacka“, ali ipak prihvata ulogu favorita u ovom finalnom susretu.

„Uloga lidera i favorit u ovoj takmičarskoj sezoni svakako je pripala mojoj ekipi, što smo već dokazali osvajanjem Kupa RS i Kupa BiH, ali svakako nema mjesta opuštanju i unaprijed podizanju pehara, jer nas preko puta mreže očekuje ekipa koja zna da iznenadi, što su i pokazale kako se prvenstvo primicalo kraju. Iako je ekipa Gacka u odnosu na prošlu sezonu oslabljena i pomlađena, svako zaslužuje veliki respekt i mislim da će u petak u dvorani u Gacku biti jedna prava odbojkaška atmosfera, da će se ekipa Gacka boriti svim snagama da nas skine sa trona, ali ćemo se mi truditi da im ne dozvolimo.“

Ekipa dolazi spremna za nove pobjede, neke nove trofeje, međutim, jasno je da im u Gacku neće biti ni malo lako, jer pored toga što igraju finale igraju sa timom koji je, izuzetno nezgodan na svom terenu.

„Hvala Bogu ekipa“ Bimal Jedinstva“ je u odličnoj formi, bez povrijeđenih i bolesnih igračica i definitivno spremna da podigne još jedan pehar. Tako da se nadam da ćemo u Gacku ostvariti pobjedu i olakšati sebi uzvratni meč pred svojom publikom i podići pehar osvajača prvenstva BiH“, dodaje Dijana Vasić, odbojkašica ekipe iz Brčkog.

Sa jedne strane Gacko, domaća publika, mladost i velika želja za novim pobjedama, jer boljeg iskustva od ovakvih mečeva nema, dok sa druge strane ekipa Bimal Jedinstva, pregršt osvojenih trofeja, pokrivenost na svim pozicijama sa par igračica i iskustvo, neke su od prednosti ekipe iz Brčkog.

Dođite u hram gatačkog sporta i uživajte u meču ekipa koje kreiraju odbojkašku sudbinu u Bosni i Hercegovini u deceniji koja je iza nas, u petak od 18.30 časova.

Miloš Vasiljević


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: