Kik bokser Veleža, Ivan Petković, na svjetskom tronu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Kik bokser Veleža, Ivan Petković, na svjetskom tronu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:22.05.2017.

Kik bokser Veleža Ivan Petković postigao je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Budapest Nedjo i Ivan

Veležov kadet je u disciplini kik lajt, u kategoriji do 47 kg, na putu do pobjedničkog trona nadmoćno savladao pet rivala. Porazio je dva predstavnika Mađarske, te borce iz Poljske, Francuske i Gvatemale. Čestitke za odličan  nastup dobio je od predsjednika Svjetske kik boks federacije Borislava Pelevića.

Na Svjetskom kupu je učestvovao još jedan Nevesinjac Luka Gudelj, a zaustavljen je u borbi za bronzanu medalju od takmičara iz Engleske. Gudelj je nastupao u diciplini kik lajt, kategorija do 42 kg.

U Budimpešti se nadmetalo oko 2700 takmičara iz 38 zemalja. Naredno, veliko takmičenje je Evropsko prvenstvo za juniore i kadete koje će se održati u Skoplju od 2. do 10. septembra.

Gudelj Budimpesta


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: