POTVRĐENO: Gačanke pred svojom publikom dočekuju evropske rivale | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

POTVRĐENO: Gačanke pred svojom publikom dočekuju evropske rivale

Izvor: Herceg TV | Datum:29.05.2017.

U protekloj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine odbojkašice ŽOK Gacko ostvarile su plasman u evropske kupove, petu godinu uzastopno. No, da li će pravo da učestvuju iskoristiti bilo je upitno sve do jutros.

Odbojkašice Gacka već pet sezona na terenu ostvaruju pravo da učestvuju u Evropskim kupovima. Nakon dva učešća, treće sezone učestvovale su u Balkanskom kupu da bi prošle sezone propustile međunarodna takmičenja. Ove sezone ekipa ŽOK Gacko kao vicešampionke BiH ostvarile su pravo da učestvuju u CEV Čelendž kupu. Nakon ostvarenog prava da učestvuju u ovom takmičenju uprava kluba zauzela je stav da je spremna da učestvuje u takmičenju, pod uslovom da se odobri korištenje sportske dvorane u Gacku. Pravo na podnošenje ovakvog zahtjeva steklo se na osnovu činjenice da Evropska odbojkaška federacija (CEV) odobrava korištenje dvorana koje ne zadovoljavaju uslove ali samo privremeno i to ukoliko se u roku od maksimalno godinu dana otklone nedostaci.

Klub iz Gacka shodno tome zahtijevao je da se odobri korištenje dvorane u Gacku, koje ne zadovoljava uslove, za prve faze takmičenja u CEV Čelendž kupu, obzirom da se provode aktivnosti na pripremi izgradnje nove moderne multifunkcionalane sportske dvorane u Gacku. Razlog za ovakav potez pronađen je u činjenici da bi u Gacku meč bio igran pred punim tribinama, i da bi gatačka publika dobila priliku da uživa u međunarodnom sportskom spektaklu. Postojeća dvorana zadovoljava minimalne uslove za odigravanje odbojkaških utakmica.

Međutim, sve do jutros bilo je nepoznato da li je to i moguće i ostvarivo. Ali, jutros je Evropska kuća odbojke iz Luksemburga obavijestila Odbojkaški savez BiH i ŽOK Gacko da će gačankama biti dozvoljeno da u prvim fazama takmičenja koriste dvoranu u Gacku. Time je ispunjen i poslednji preduslov i potvrđeno da će Gacko ove jeseni biti domaćin međunarodne odbojkaške utakmice. Za odbojkašice Gacka ovo predstavlja veliku satisfakciju jer se nakon dvije godine vraćaju u evropske CEV kupove a po prvi put će dobiti priliku da igraju pred svojom publikom u Gacku, i prirede pravi sportski spektakl.

Spisak svih učesnika CEV Čelendž kupa biće poznat u narednih nekoliko dana, dok će žrijeb biti obavljen polovinom juna kada će gačanke saznati svoje protivnice u Evropi.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: