PVK "Leotar" osvojio 32 medalje na 13. Međunarodnom plivačkom mitingu "Srđan i Maksim" | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

PVK "Leotar" osvojio 32 medalje na 13. Međunarodnom plivačkom mitingu "Srđan i Maksim"

Izvor: PVK Leotar | Datum:19.06.2017.

U organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, 17. i 18. juna 2017. godine, na Olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, održan je 13. Međunarodni memorijalni plivački miting ”Srđan i Maksim“.

Na ovom tradicionalnom takmičenju je učestvovalo ukupno 305 plivača iz 18 klubova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Norveške, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Miting je u subotu, u poslijepodnevnim časovima, svečano otvorio gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, izrazivši svoje zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i posjećenošću takmičenja. Naglasio je da će Gradska uprava i dalje nastaviti sa podrškom, kao i do sada, te nastojati da u narednom periodu miting „Srđan i Maksim“ postane prepoznatljiv i izvan granica Balkana.

Osim gradonačelnika, takmičarima i posjetiocima se obratio i predsjednik skupštine Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, Blagoje Šupić, koji je izjavio da je priča o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena konačno počela da se ostvaruje i da će radovi biti završeni u predviđenom roku, što je plivače posebno obradovalo. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su i Rade Aleksić, otac Srđana i Igor Vidačić, brat Maksima, plivača u čiju se čast održava memorijalni miting, kao i neki od bivših plivača (Rajka Kebeljić, Dragan Slijepčević i Neda Gudelj) koji su dali svoj doprinos samom osnivanju plivačkog sporta u Trebinju.

Najuspješnija ekipa bila je plivački klub „Velež“ iz Mostara. Na drugom mjestu je plivački klub Zrinjski, takođe iz Mostara, a na trećem plivački klub „Budva“ iz Budve. Najvrednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Amina Kajtaz iz plivačkog kluba „Velež“ Mostar i Ivo Marić iz plivačkog kluba „Orka“ Mostar. Medalja je uručena i Lidiji Bajčetić, kao najmlađoj učesnici takmičenja.

Plivački vaterpolo klub „Leotar“ nastupio je sa 45 plivača, te ostvario značajne rezultate osvojivši ukupno 32 medalje, od čega 5 zlatnih, 11 srebrnih i 16 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su Balša Šarenac u disciplinama 50 i 100 metara prsno, i 400 metara slobodno, Helena Jovanović u disciplini 100 metara leđno i Maja Čučković u disciplini 50 metara prsno.

Srebrne medalje osvojili su Vidak Šarenac u disciplini 400 metara slobodno, Nikola Telebak u disciplanama 100 metar leđno i 200 metara mješovito, Nikola Lješković u disciplini 50 metara prsno, Stevan Zirojević u disciplini 50 metara prsno, Gojko Janković u disciplini 100 metara prsno, Miloš Ćeranić u disciplinama 100 metara delfin i 200 metara mješovito, Jovana Telebak u disciplini 200 metara slobodno, Sanja Krivoglav u disciplini 400 metara slobodno, Helena Jovanović u disciplini 100 metara delfin.

Bronzane medalje osvojili su Veljko Jovanović u disciplinama 50 metara slobodno, 400 metara slobodno i 100 metara leđno, Nikola Telebak u disciplinama 200 metara slobodno i 50 metara leđno, Dušan Mirdinja u diciplini 400 metara slobodno, Filip Jokanović u disciplini 100 metara leđno, Gojko Janković u disciplinama 50 metara prsno i 200 metara mješovito, Stevan Zirojević u disciplini 100 metara prsno, Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin, Srđan Kurtović u disciplini 100 metara delfin, Nikola Lješković u disciplini 200 metara mješovito, Jovan Topalović u disciplini 200 metara mješovito, Lara Pujić u disciplini 50 metara prsno i Jovana Telebak u disciplini 100 metara prsno.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: