Dragan Okuka : Srbin još dugo ne može da bude selektor BiH! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Dragan Okuka : Srbin još dugo ne može da bude selektor BiH!

Datum:27.02.2015.

Na sijelu Nevesinjaca po prvi put se pojavio i proslavljeni fudbalski trener i bivši fudbaler Dragan Okuka.

http://www.slobodnahercegovina.com/wp-content/uploads/2015/02/SAM_1304.jpgSvoju reputaciju sticao je u mostarskom Veležu, da bi igračku karijeru završio u Švedskoj. Bogatu trenersku karijeru razvijao je po svim meridijanima. Promjenio je više klubova u Srbiji, a dubok trag ostavio je u Poljskoj. U Kini radi sa velikim uspjehom, a u 2012. proglašen je za trenera godine.                                                                                                    - Veliko mi je zadovoljstvo što sam među svojim zemljacima. Stigao sam prije četiri nedjelje iz Kine i rado sam se odazvao pozivu. Naravno, ako obaveze to budu dozvolile i ubuduće ću rado dolaziti na zemljačka okupljanja. Često ste van Srbije. Koliko Vam nedostaje Nevesinje i Hercegovina.                                                                                                    

Da li stignete nekad da obiđete zavičaj?  - Mi, Hercegovci, veoma smo ponosni na svoje porijeklo. Iako sam poslom vezan za inostranstvo, a živim u Beogradu, kad god mi se ukaže prilika odem do Nevesinja. Ove godine mi je to pošlo nekoliko puta za tukom. Među starim društvom najbolje se i osjećam.                                                                                 

FK Velež u Nevesinju ima dugu tradiciju. Da li ste možda zapazili nekog talentovanog klinca? 

- Dobri rezultati u malom fudbalu potvrđuju da Nevesinjci znaju da igraju fudbal, ali srce me je zaboljelo kada sam vidio koliko je zapušten teren Veleža. Nadam se da će doći bolji dani.                                                                                

Iako ste poslednjih godina angažovani po klubovima, zapamćeni ste i kao uspješan selektor mlade reprezentacije SCG. Da li ima nekih ponuda za mjesto selektora? 

- Kontaktirali su me iz FS BiH i bio sam na pregovorima. Međutim, odbio sam njihovu ponudu.                                          

 Niste bili zadovoljni ponuđenim uslovima?   

-Nigdje kao u BiH nije politika toliko uplela prste u sport. Siguran sam da sam donio dobru odluku. Nije još  došlo vrijeme kada bi Srbin mogao da sjedne na selektorsku klupu i da se mirno bavim svojim poslom.

Izvor: 

Tekst: T. Ćorović

Foto: Slobodna Hercegovina


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: