Biciklijada u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Biciklijada u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.10.2017.

U okviru projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ Udruženje „Multiple skleroze regije Istočna Hercegovina“ organizovalo je danas biciklijadu u Nevesinju.

UDRUŽENJE MS ORGANIZOVALO BICIKLIJADU U NEVESINJU

Više od 30 biciklista okupilo se ispred SŠC “Aleksa Šantić“ odakle su krenuli na rutu dužine oko 30 km u pravcu Čitluk-Sopilja-Humčani-Bijenja-Krekovi gdje su napravili pauzu za ručak i osvježenje. U Krekovima, na najvećoj nekropoli stećaka u BiH održan je istorijski čas.

Najstariji učesnik biciklijade bio je Milosav Pojužina sa 63 godine, a najmlađi učesnici tri jedanaestogodišnja dječaka. Zbog sigurnosti učesnika organizovana je policijska pratnja.

Biciklijada je imala za cilj da promoviše biciklistički saobraćaj, bicikl kao ekološko i zdravo prevozno sredstvo kao i da skrene pažnju na probleme sa kojima se biciklisti susreću u svakodnevnom saobraćaju. Takođe, ovom manifestacijom se željela promovisati i najveća nekropola stećaka u BiH.

Svi učesnici biciklijade dobili su i majice - poklon Udruženja MS.

Biciklijada 2


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: