Šest decenija od tragedije, Junajted ponovo u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Šest decenija od tragedije, Junajted ponovo u Beogradu

Izvor: Tanjug | Datum:06.02.2018.

Na današnji dan, prije 60 godina, ekspedicija Mančester Junajteda doživjela je avionsku nesreću u Minhenu po povratku iz Beograda sa utakmice protiv Crvene zvezde, u kojoj su poginila 23 putnika, među kojima osmorica fudbalera.

Najtalentovanija generacija Mančester Junajteda, čuvene "Bezbijeve bebe" - po treneru Matu Bezbiju, ostala je bez Džefa Benta, Rodžera Birna, Edija Kolmana, Dankana Edvardsa, Marka Džonsa, Dejvida Pega, Tomija Tejlora i Lijama Bilija Vilana, nakon što na minehenskom aerodromu avion iz trećeg pokušaja, zbog leda, nije uspio da uzleti, već je izletio sa piste, udario u ogradu i zapalio se.

Na putu u Englesku poslije revanša sa Crvenom zvezdom u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona, gdje su u Beogradu odigrali 3:3 i izborili polufinale, pored fudbalera, stradali su trojica članova stručnog štaba, osmorica novinara, jedan navijač i još trojica iz posade.

Sudbina je odlučila da na šest decenija od tragedije Mančester Junajted ponovo dođe u Beograd, na meč Lige šampiona omladinaca protiv vršnjaka iz Brodarca.

Ta utakmica igra se u srijedu od 18.30 na stadionu Voždovac.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: