SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda dobila Partizan i stigla na korak do titule | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda dobila Partizan i stigla na korak do titule

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:16.06.2015.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 72:69 i poveli sa 2-0 u finalu plej-ofa Superlige Srbije.

Naredna utakmica igra se 18. juna, a pobjednik je ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Foto: RTRS

„Crveno-bijeli“ će tako pred svojim navijačima pokušati da stignu do trofeja, koji čekaju od 1998. godine.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dženkins sa 18 poena i pet skokova, Vilijams je ubacio 15 poena, kojima je dodao i šest asistencija, te tri skoka, dok je Kalinić nije bio na svom nivou ubacio 12 poena.

S druge strane, Mačvan je utakmicu završio sa 14 poena i devet skokova, Pavlović je dodao 11 poena, uz šest skokova, dok su Milosavljević i Marinković ubacili po 10 koševa.

Nakon nešto boljeg otvaranja utakmice košarkaša Zvezde, Partizan je u prvoj dionici preokrenuo rezultat i poveo 12:11, da bi „crveno-bijeli“ zaigrali nešto bolje i na odmor otišli sa +2 (19:17).

Druga dionica je donijela nešto što nema veze sa košarkom. Naime, organizator igre Zvezde i reprezentativac Srbije Stefan Jović pogođen je stolicom u glavu, nakon čega je u pratnji ljekara napustio parket. Nastavak utakmice protekao je u rezulatskoj neizvejsnosti, a sa prednošću u treću dionicu ušao je tim Dejana Radonjića (40:36).

Zvezda je u nastavku kontrolisala rezultat i stigla do +10 (43:53), da bi semafor na kraju trećeg perioda pokazao 58:51 za „crveno-bijele“.

Igrači Duška Vujoševića bolje su ušli u posljednju dionicu, i serijom 7-0 stigli prednost Zvezde. Međutim, tim sa Malog Kalemegdana ponovo stiže do prednosti koju drži do samog finiša utakmice, kada Mačvan postiže trojku za izjednačenje na nešto manje od 13 sekundi do kraja. Košarkaši Partizana fauliraju Mitrovića koji pogađa jedno slobodno bacanje, da bi do lopte došao Kalinić i pogodio za 72:69.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: