Poslije svijeta Majdov hoće da pokori Evropu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Poslije svijeta Majdov hoće da pokori Evropu

Izvor: Glas Srpske | Datum:24.04.2018.

Kao aktuelni svjetski šampion u džudou Nemanja Majdov ima obavezu da napadne titulu na predstojećem Evropskom prvenstvu, a mladi borac se uopšte ne plaši tog izazova i najavljuje pohod na zlato u Tel Avivu.

Momak iz Istočnog Sarajeva prije osam mjeseci pokorio je svijet u Budimpešti, a sada će imati priliku da se popne na krov Evrope na prvenstvu u Izraelu, koje je na programu od 26. do 28. aprila. To je već dva puta radio u mlađim kategorijama, kada je najavio veliku karijeru, a sada sve želi zaokružiti kao senior. To što još nema pune 22 godine ga ne sputava jer ima ogromnu vjeru u sebe i svoje mogućnosti.

- Bio sam dva puta šampion Evrope, 2014. i 2016. godine, za svoj tadašnji uzrast. Sada sam senior i koliko god da sam mlad to se više ne gleda jer sam pokazao da sam najbolji na planeti kad je bilo najbitnije, tako da idem po status "triple" krune. Forma je na maksimumu, nemam većih povreda, odradio sam odlično cijele pripreme i očekujem da uz Božju pomoć pružim pravo izdanje. Biće gusto, toga sam svjestan, ali spreman sam za rat. Cilj mi je da, pored svjetske titule, imam i evropsku, tako da bih volio odmah iskoristiti priliku - jasan je Majdov.

On će na tatami izaći posljednjeg dana prvenstva u subotu, a ponovo će imati težak put do medalje jer je potrebna velika snaga da izdrži toliko borbi za jedan dan.

- Pripreme su bile paklene, dosta smo propatili, a sada je vrijeme da to naplatimo srećom cijele nacije. Uvijek ciljam zlato, nebitno koji je turnir, ili u čemu, uvijek želim biti najbolji, zato i jesam trenutno gdje jesam. Znam zašto sam radio i koliko i siguran sam da ću dati sve od sebe do posljednjeg sekunda - dodao je mladi džudista.

Majdov je jesenas postao prvi Srbin koji je došao do svjetskog zlata u džudou, a sada će imati priliku da poboljša bilans ove zemlje, koja ima dvije medalje od osamostaljenja na prvenstvima Evrope. Pauzirao je sedam mjeseci zbog povrede, ali vjeruje da to neće uticati na njega.

- Iskreno, bilo je teško vratiti se poslije pauze i dvije ozbiljne povrede. Dizanje forme je dug i težak proces. Da je težak osjetio sam u dva posljednja mjeseca, ali mislim da sam uspio - zaključio je Majdov, koji će biti među šest predstavnika Srbije u Tel Avivu.

Gran pri uvod u EP
Uoči nastupa na Evropskom prvenstvu Nemanja Majdov je učestvovao na dva gran prija, u Agadiru i Antaliji. Tamo je osvajao peto i drugo mjesto, što je dokaz da ulazi u sve bolju formu.

- Zadovoljan sam nastupima, oba rezultata su bila u skladu sa tadašnjom formom i u tom trenutku sam izvukao maksimum iz sebe - istakao je Majdov.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: