Otac Ljubiša i sin Nemanja vladaju evropskim džudom | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Otac Ljubiša i sin Nemanja vladaju evropskim džudom

Izvor: Glas Srpske | Datum:01.05.2018.

Najbolji trener Evrope u džudu je stručnjak iz Istočnog Sarajeva Ljubiša Majdov, kojem je ova nagrada uručena na svečanosti u Tel Avivu, gdje je njegov sin i učenik Nemanja ostvario novi veliki uspjeh osvojivši srebrnu medalju na kontinentalnom šampionatu.

Napornim radom zajedno su stigli do vrhunskih rezultata. Godine velikog truda naplaćene su prošle sezone u Budimpešti, gdje je Nemanja postao svjetski šampion po notama svog oca, iza kojeg je ogromno iskustvo.

Iza Ljubiše su veliki rezultati, po kojima je postao prepoznatljiv u džudo svijetu. Kao trener svojih džudista stigao je do 25 medalja osvojenih na evropskim kupovima, 16 balkanskih, devet medalja sa evropskih prvenstava, te tri odličja osvojena na gran-prijevima i grend slemovima, jedna sa Olimpijskih igara mladih u Nanđingu.

Popularni Doktore stvarao je istoriju džuda u Republici Srpskoj i Srbiji, a 2014. godine na Evropskom prvenstvu za juniore porodica Majdov napravila je čudo, jer su braća Nemanja i Stefan zauzeli mjesta na postolju u istoj kategoriji, što se nikada ranije nije desilo.

- Izuzetna čast i privilegija je biti laureat ovako značajnog priznanja. Ponosan sam, jer smo uspjeli da osvojimo svjetsko zlato i sada dodamo i zvanje vicešampiona Evrope. Zahvalio bih mojoj Crvenoj zvezdi, Džudo savezu Srbije i predsjedniku Ivanu Todorovu na izuzetnoj podršci - rekao je Ljubiša Majdov.

Vrhunske rezultate prepoznala je džudo federacija, a Nemanja se potrudio da nastavi sa lijepim vijestima iz Tel Aviva osvojivši novu medalju. Poslije pobjeda protiv Davida Klamera, Jespera Sminka, Batuhana Efmegila i Teodorosa Celidisa dogurao je do finala u kategoriji do 90 kilograma, gdje je izgubio od Rusa Mihaila Igolnikova. Poražen je u posljednjem minutu na vazari, tako da je bio blizu nove zlatne medalje. Podsjećamo da je odlični džudista i najbolji sportista iz Republike Srpske u mlađim kategorijama dva puta bio na krovu Evropu i to 2014. i 2016. godine.

- Izuzetno sam srećan, jer je poslije titule svjetskog šampiona ovo najznačajnija medalja. Išao sam na zlato, ali naravno poslije tako duge pauze i povrede i srebro ima zlatni sjaj. Ovo je moj veliki povratak na strunjaču i najbolje od tek slijedi - rekao je Nemanja Majdov.

Ljubiša je zadovoljan novim uspjehom pogotovo kada se uzme u obzir da se Nemanja sedam mjeseci mučio sa povredama, ali je ovo dokaz da se u potpunosti vratio.

- Pošli smo po zlato i ušli u finale, ali treba biti realan i istaći da Evropa ima izuzetan nivo, vrhunski, kada su u pitanju džudisti. Treba biti vrhunski pa uopšte stati na ovo pobjedničko postolje. Neki od vrhunskih boraca nisu u Tel Avivu ni uzeli odličje. Poslije duže pauze i povreda vratili smo se na najbolji mogući način - poručio je Ljubiša Majdov.

Kukolj zakazao
Drugi srpski reprezentativac Aleksandar Kukolj branio je titulu u Tel Avivu, ali nije uspio da ponovi prethodni rezultat. Kukolj je neočekivano ispao u drugoj rundi od Bjelorusa Jahora Varapajeva. Osim Majdova, medalju u Izraelu osvojila je Milica Nikolić, kojoj je pripala bronza u kategoriji do 48 kilograma.

Cerićevoj srebro
Najbolja džudistkinja iz BiH Larisa Cerić osvojila je srebrnu medalju u Tel Avivu. Ona je u kategoriji preko 78 kilograma u finalu poražena od Francuskinje Romane Diko, koja zauzima 40. mjesto na svjetskoj rang-listi. Meč je završen iponom u trećem minutu. Cerićevoj je ovo treća medalja na evropskim prvenstvima, pošto je 2014. osvojila srebro, a 2017. godine bronzu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: