Novak Đoković: Dvije godine izvrću informacije, plamen nije utihnuo | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Novak Đoković: Dvije godine izvrću informacije, plamen nije utihnuo

Izvor: Glas Srpske | Datum:03.05.2018.

"Ponosan sam na sve što sam postigao i želim da nastavim da igram tenis na vrhunskom novou. O nekakvoj bolesti nemam šta da kažem”, rekao je Novak Đoković.

Novak se obratio novinarima poslije treninga odrađenog na terenima Teniskog centra "Novak" na Dorćolu.

Rezultati u Barseloni i Monte Karlu nisu bili oni koje je Novak očekivao.

"Nisu to rezultati koji priželjkujem i na koje su ljudi navikli, ali je to proces, drugačije su okolnosti. Pokušavam da budem što pozitivniji. Imam velike motive i visoke ciljeve, oni se nisu promijenili. Očekivanja sam morao da smanjim, ali ciljevi su bili isti tokom cijele karijere, a vi ih znate”.

Đoković je sa srpskim novinarima razgovarao o povredi lakta, operaciji i oporavku.

"Treniram, idem dalje, trudim se da budem što bolji. Očekivanja su drugačija s obzirom na prošlu godinu. Niz godina sam imao najviša očekivanja od sebe i sve osim finala je nekako bio neuspjeh. Nažalost, posljednjih godinu dana je bilo mnogo rezultatskih oscilacija i problema sa laktom, što djeluje da je riješeno u posljednjih mjesec dana. Od Majamija igram bez bola, što je dobra vijest jer sam imao poteškoća da igram. Nadam se boljim rezultatima u narednih nekoliko nedelja”.

Njega posebno hrabri činjenica da je uz njega ponovo trener Marjan Vajda.

"Sve je u podizanju forme, vratili su se u tim Marjan i Grič, drago mi je što ih imam uz sebe jer me poznaju kao osobu i vjerujem da će se vrlo brzo sklopiti sve kocke. Ranije je sve vrlo uspješno funkcionisalo jer smo se pridržavali plana. U posljednjih godinu dana, lakat je mnogo kompromitovao moju igru i pristup treninzima. Bilo je mnogo stvari koje su uticale na tok koji je bio besprekoran sedam-osam godina. Rezultati su bili dobri jer smo formu tempirali za najveće turnire”.

O hiruškoj intervenciji Novaj kaže:

"Bilo je mnogo snalaženja u posljednjih godinu dana. Hirurška intervencija je bilo dobro rješenje iako sam bio protiv toga. Odlučio sam se za to, ali sam se nakon toga prerano vratio na teren što je bila moja odluka, jer šest mjeseci nisam igrao tenis i nedostajao mi je. Napravio sam grešku i obilo mi se o glavu. Potom su stvari krenule da idu na bolje”.

Đokoviću povratak na samo čelo ATP liste sada nije prioritet.

"Napravili smo planove do kraja sezone na šljaci, završno sa Rolan Garosom. Poslije toga ćemo sjesti, analizirati i praviti dalje planove. Nadamo se najboljem, trudimo se da damo maksimum kao što je to uvijek bio slučaj”.

Iako na terenu ne izgleda tako, Novak kaže da nije izgubio samopouzdanje.

"Vjerujem u sebe, uvek sam vjerovao. Zbog toga sam dostigao teniske visine i uspio da ostvarim sve svoje snove. To je suština svega, svih nas, ne samo sportista, da postignemo ono što drugi misle da je nemoguće. Plamen strasti u sportu nije utihnuo u meni, vjera postoji, a samopouzdanje je nešto drugo i to se stiče vremenom i rezultatima. Nisam ih imao i nivo samopouzdanja je niži od onoga na koji sam navikao. Potrebno je nekoliko dobrih mečeva, jedan dobar turnir... Imao sam slične situacije, doduše, ne baš ovakve… Nije kraj svijeta, to je sastavni dio mog razvoja. Svaki dan učim lekcije i nadam se najboljem”.

Nedavno je jedan nutricionista iz Švajcarske napisao da Đoković boluje od ortoreksije, bolesti zavisnosti od zdrave hrane.

"Nemam ništa da kažem. Ne bih želio da diskutujem. Ljudi, nažalost, vrlo lako izvrnu informaciju. To su radili dvije godine. Ne pratim vijesti nekoliko godina”, rekao je na kraju Đoković.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: