SP2018: Srbija je odbranila titulu svjetskog šampiona! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

SP2018: Srbija je odbranila titulu svjetskog šampiona!

Izvor: www.basket3x3.rs | Datum:12.06.2018.

Reprezentacija Srbije odbranila je titulu svetskog prvaka i došla do treće uzastopne titule na Svetskom šampionatu! Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić i Dejan Majstorović savladali su selekciju Holandije sa 16:13, u reprizi prošlogodišnjeg finala i popeli se na pobedničko postolje.

Na samom startu utakmice viđena je izjednačena igra obe ekipe. Pogađala je cela četvorka srpskog tima, ali je zabeležen i veliki broj promašaja obe ekipe, pa je nakon četiri minuta igre rezultat glasio 4:4. Već sredinom utakmice srpska reprezentacija stigla je do sedmog faula, što je značilo da će svaki prekršaj biti kažnjen sa dva slobodna bacanja za Holanđane.

Upravo je sa linije penala Van Vilsteren doneo Holandiji prednost od dva poena (6:4). Srpsku selekciju nije služio št sa distance, pa su pokušavali da dođu do drugog rešenja. Najpre je Bulut asistirao Majstoroviću, koji je bio precizan sa poludistance, da bi u sledećem napadu Bulut pogodio sa niskog posta i doneo izjednačenje (8:8). Minut pre kraja naši reprezentativci priredili su potpuni preokret. Nakon dvojke Buluta, Stojačić je bio precizan sa velike udaljenosti, da bi Savić nastavio seriju – pogodio sa niskog posta i iskoristio dodatno slobodno bacanjr za 15:11. Još dva poena Holanđana i za kraj – Bulut za konačnih 16:13 i odbrani svetskog trona!

Srbija: Dušan Domović-Bulut 7p, Stefan Stojačić 4p, Marko Savić 3p, Dejan Majstorović 2p.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: