Šampioni Evrope iz 1995. ponovo na balkonu Starog dvora | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Šampioni Evrope iz 1995. ponovo na balkonu Starog dvora

Izvor: RTRS | Foto: rs.n1info.com | Datum:02.07.2015.
Srpski sportisti ostvarili su sjajne rezultate u danima iza nas.

Jugoslavija - šampion Evrope 1995. godine (FOTO: rs.n1info.com) -

Još uvijek se nisu slegle emocije sa proslave svjetske titule fudbalera i evropske titule košarkašica, a balkon Starog dvora će ponovo biti mjesto susreta i sećanja.

Naime, sjajna jugoslovenska košarkaška generacija koja se 2. jula 1995. u Atini okitila titulom prvaka Evrope, obilježiće veliki jubilej novim izlaskom na terasu šampiona, pišu "Novosti".

Beograd i Srbija prave veliku feštu u slavu Dušana Ivkovića i ekipe koja se prije tačno dvije decenije popela na krov Evrope. U velikom finalu u "Olimpijskoj dvorani" u Atini pala je Litvanija (96:90), uz nevjerovatna šou Aleksandra Đorđevića, koji je Sabonisu i društvu ubacio 41 poen (devet trojki), Saša Danilović je imao legendarno zakucavanje "u facu" litvanskog centra, a kapiten Žarko Paspalj razbio je maler iz klupske karijere u Grčkoj i te atinske noći na poklon dobio pjesmu za cijeli život: "Sad si uz'o trofej Paspalje...".

Mnogo je simbolike u vezi sa večerašnjim događajem. U julu 1995. na balkonu se nije pojavio junak finala sa Litvancima Aleksandar Đorđević, jer je ostao u Atini gdje je obavljao poslednje pripreme za svoje vjenčanje.

"Nikada nisam prežalio taj dan i činjenicu da nisam izašao na balkon", govorio je godinama Đorđević.

Aktuelni selektor Srbije stiže na večerašnje slavlje pravo iz Atine. Sa promocije u Panatinaikosu, iz dvorane u kojoj je prije 20 godina zatrpao koš Litvanaca. Đorđević se konačno popeo na balkon prošle godine kao vođa nove generacije srpskih igrača, sa svjetskim srebrom oko vrata. Večeras će za njim, Ivkovićem i Paspaljem na terasu šampiona redom da izađu: Bodiroga, Danilović, Obradović, Sretenović, Berić, Rebrača, Divac, Savić, Tomašević i Koturović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: