Bogdanović: Možemo do finala na EP | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Bogdanović: Možemo do finala na EP

Izvor: Agencije | Foto: sportskacentrala.com | Datum:17.07.2015.
Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da vjeruje da nacionalna selekcija može da stigne do finala na predstojećem Evropskom prvenstvu i tako obezbijedi plasman na Olimpijske igre.

Stanković prati šut Bogdanovića - Foto: sportskacentrala.com

Reprezentacija Srbije okupila se u srijedu u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se u od 5. do 20. septembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Letoniji.

"Drago mi je što smo se okupili zdravi i nasmijani. Svi smo izuzetno motivisani za predstojeće Evropsko prvenstvo. Znamo kakvi su nam ciljevi. Imamo mnogo vremena da se uigramo, to je prvi korak, a poslije ćemo pričati o drugim stvarima", rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu.

Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Njemačke, Turske i Islanda.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, za mnoge neočekivano, stigli do finala, gdje su poraženi od selekcije SAD. Bogdanović vjeruje da će zbog toga ostale reprezentacije Srbiju ozbiljnije shvatiti na predstojećem kontinentalnom šampionatu.

"Sigurno će se druge ekipe sada bolje pripremiti za nas, shvataće nas ozbiljnije, ali mislim da ne treba sebi da nabacujemo dodatni pritisak zbog toga. Mi samo treba da brinemo o našoj igri, da damo sve od sebe, da niko ništa ne može da nam zamjeri ako damo maksimum... Vidim Srbiju u finalu, vjerujem u to. To je naš cilj", kazao je Bogdanović.

Bogdanović iza sebe ima dobru sezonu u dresu Fenerbahčea.

"Za mene je prošla sezona bila jedno novo iskustvo. Prvi put sam igrao u inostranstvu, što je uvijek specifična situacija. Bilo je dobro, čini mi se da mi je igranje u Fenerbahčeu pomoglo da sazrim", naveo je on.

Bivši košarkaš Partizana je priznao da mu već nedostaje Nemanja Bjelica, koji je napustio tuski klub i potpisao za Minesotu.

"Doveli smo već nekoliko pojačanja. Mada, Bjelica mi već mi nedostaje, radi se o velikom igraču i sjajnom čovjeku... Nadam se da će ovi koji su sada došli u Fenerbahče uspeti da nadomjeste njegov odlazak iz kluba", rekao je Bogdanović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: