Osvojila treće uzastopno zlato na EP: Nisam sumnjala nijednog momenta | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Osvojila treće uzastopno zlato na EP: Nisam sumnjala nijednog momenta

Izvor: rts | Datum:04.03.2019.

Trostruka uzastupna šampionka Evrope srpska atletičarka Ivana Španović sumirala je utiske poslije zlatne medalje u Glazgovu.


- Ovo je nešto po šta smo se spremali, po šta sam došla. Bila bih razočarana i tužna da nisam uspjela. Nisam sumnjala ni jednog momenta i stvarno sam srećna - rekla je Španovićeva.

Ivana je u petoj seriji skočila 6.99 i preuzela prvo mjesto.

- Malo mi je žao što drugačije nisam skakala. Ali dobro, fali mi rutina, vratila sam se poslije povrede... Zlato je tu, a rezultat nije toliko u fokusu koliko zlato - rekla je Ivana.

Španovićeva je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu.

- Ova pobjeda ima posebnu težinu, jer sam na još jedan način ušla u istoriju... Ovo je 11. medalja sa velikih takmičenja, ponosna sam na svoj tim, što su tu, što radimo na najbolji mogući način, što je mnogo ljubavi, pažnje i energije utkano u svaku medalju... To je naš uspjeh - zaključila je Španovićeva.

Trener za velike uspjehe, Goran Obradović, sa Ivanom je osvojio treću uzastopnu zlatnu medalju na Evropskim dvoranskim prvenstvima, ali je imao i veliku ulogu u pohodu na bronzanu medalju Strahinje Jovančevića.

- Dan je počeo zaista nevjerovatno... Jedno od najvećih iznenađenja ovdje u Glazgovu je bio Strahinja Jovančević. Pohvalio bih njegovog trenera i oca Miliju Jovančevića, koji je odradio nevjerovatan posao... Strahinja je pokazao da će u budućnosti biti vrhunski skakač udalj - rekao je Obradović.

On je priznao da u početku nije sve išlo kako su planirali.

- Što se tiče popodnevnog programa i Ivane Španović, nije sve krenulo kako smo se nadali, ali i to je sastavni dio sporta, šest serija postoji, to je borba... Vidjeli ste da je Ivana uspjela u petoj seriji da ispravi greške iz prethodnih skokova i skoči 6.99, najbolji rezultat u svijetu ove godine - rekao je Obradović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: