Zvezda slomila veliki Bajern u Minhenu! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Zvezda slomila veliki Bajern u Minhenu!

Izvor: B92 | Datum:13.11.2015.
Zvezda je upisala veliki pobjedu u Minhenu – 79:90!


Crvena zvezda zabilježila je drugu pobjedu u grupi A Evrolige, pošto je sjajnom partijom savladala Bajern u Minhenu u okviru petog kola – 90:79.

Kompletan tim srpskog šampiona odigrao je veoma dobro, ali se posebno istakao Stefan Jović – koji je sa 19 asistencija postao novi rekorder elitnog takmičenja.

Ekipa Dejana Radonjića, koja sada ima skor od dvije pobede i tri poraza, prekinula je seriju od tri neusepjeha, ujedno zabilježivši veoma važan trijumf protiv glavnog konkurenta za plasman u Top 16 fazu.

S druge strane, za tim Svetislava Pešiča ovo je treći poraz, pa sada ima skor 2-3.

Duel u Minhenu počeo je greškom Kvinsija Milera, koji je poslije izborene lopte od strane Majka Cirbesa na podbacivanju, neoprezno vratio loptu na svoju polovinu. Nekoliko uvodnih minuta obilježila je čvrsta igra na obje strane, a Zvezda je bila ta koja je nešto bolje ušla u meč. Poslije tri minuta igre sve poene za tim Dejana Radonjića ubacili su Cirbes (šest) i Miler (tri), koji se istakao i sa tri blokade, pa je Svetislav Pešić morao da zatraži tajm-aut jer su Bavarci bili u zaostatku (5:9).

Beograđani su u Bavarskoj imali podršku nekoliko stotina svojih navijača, a, u međuvremenu, ni tajm-aut Bajerna nije ništa značanije promijenio, pošto su Tompson i ponovo Cirbes nastavili da povećavaju razliku u korist Zvezde. Duško Savanović i Džon Brajant vratili su trojkama "dah" domaćinu, ali su ubrzo odgovorili Tompson i Lazić. Međutim, Bajern je zatim uspio da iskoristi pad u igri Zvezde, uz nekoliko nevjerovatnih grešaka i vratio se u meč serijom 11:2 – 19:19.

Ipak, period slabije igre nije obeshrabrio Beograđane, koji su nastavili sa agresivnom odbranom od starta druge dionice. Takav pristup donio im je nekoliko bržih napada, a na startu drugih deset minuta istakao se Vladimir Štimac, koji je prošle sezone igrao za Bavarce, i sa deset vezanih poena vratio prednost na stranu Zvezde. S druge strane, Anton Gavel je uz dosta sreće uspio da ubaci četvrtu trojku za svoj tim, da bi Savanović prevario Tejića i zatim pogodio trojku, pa su domaći došli do prednosti (31:29).

Zvezda je nastavila da se muči u fazi napada, što su domaći dobro koristili i trojkom, svojom petom na meču, Aleksa Renfroa prvi put stekli osjetniju prednost. Štimac i Rebić (0/2) su pogodili samo jedno od četiri bacanja, pa je Bajern nastavio da povećava svoju prednost (40:32). Zvezda je uspjela do odlaska na odmor da koliko-toliko zaustavi nalet Bavaraca i održi priključak, ali je daleko veći problem izlazak iz igre kapitena Branka Lazića zbog povrede. Drugu četvrtinu obilježio je Vladimir Štimac ubacivši čak 13 poena – 43:38.

Drugo poluvrijeme počelo je novim pogotkom Štimca, da bi na trojku Nihada Đedovića odgovorio Kvinsi Miler na isti način, za prvi pogodak svoje ekipe van linije 6,75 (1/7). Nedugo zatim Marko Simonović vezao je pet poena, onda je uslijedila trojka Nikole Rebića, a onda i pogodak Zvezdinog mladog plejmejkera uz faul, pa je Zvezda serijom od 7:0 stigla do preokreta (53:55).

Seriju gostiju prekinuo je Gavel sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja, a igra koš za koš nastavila se i u narednim napadima. Međutim, arbitri su sa nekoliko diskutabilnih odluka doprinijeli da Bajern povrati fokusi i trojkom Renfroa i dvojkom Brajanta ponovo steknu pet poena viška, ali je Miler odgovorio sa dvije vezane trojke (20 poena), pa Zvezda pred odlučujući dionicu ima samo tri poena zaostatka– 66:63.

Posljednja dionica počela je sjajnom asistencijom Milera za Cirbesa, da bi poslije veoma dobre odbrane Nikola Rebić pogodio svoju drugu trojku. Mini seriju crveno-bijelih prekinuo je Duško Savanović, a poslije pogotka Tejlora za tri, desetog za Bajern, prednost je ponovo bila na strani domaćih. Na polovini posljednje deonice vidjela se i jedna komična situacija kada je Miler poslije defanzivnog skoka, pokušao da zatraži tajm-aut. Na sreću, strijuelica je poslije mrtve lopte pokazala da je lopta za Zvezdu (71:70).

Nastavila se veoma velika borba na obje strane, a ponovo je Kvinsi Miler, ovoga puta fenomenalnim zakucavanjem poslije promašaja saigrača, podigao svoj tim. Poslije promašaja Savanovića sa linije bacanja uslijedila je nova asistencija Stefana Jovića, njegova 15 na meču, a lukavi Štimac pogađa i slobodno bacanje poslije koša uz faul. Novu trojku za goste i novih +5 pogodio je Simonović sa gotovo osam metara, da bi poslije 17 asistencije Jovića Rebić pogodio svoju treću trojku za 83:77. Nije stao Zvezdin plej, nastavio je da "hrani" svoje saigrače, a Marko Simonović mu je odgovorio sa dvije trojke i sve je bilo gotovo. Zvezdino pobjedničko veče u Minhenu!


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: