KREĆU KOŠARKAŠICE SRBIJE - Milić: Iz Beograda se vidi Tokio | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

KREĆU KOŠARKAŠICE SRBIJE - Milić: Iz Beograda se vidi Tokio

Izvor: Srpska info | Foto: Srpska info | Datum:06.02.2020.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije želi da pred svojom publikom u Beogradu izbori plasman na Olimpijske igre u Tokio.

Sjajni rezultati u proteklom periodu donijeli su veliki pritisak i javnost očekuje da se domaćinstvo kvalifikacionog turnira kruniše na najbolji način. Jedna od uzdanica selektora Marine Maljković biće i Trebinjka Nikolina Milić.

Odlična košarkašica je u reprezentaciju ušla gotovo neprimjetno i postala je standardni član.

– Istina je da postoji mali pritisak, ali sve je to normalno. Mi volimo da igramo pred domaćom publikom i to može da nam posluži samo kao dodatna motivacija. Publika u Beogradu se pokazala sjajno na prošlom prvenstvu i nadam se da će i ovoga puta doći u velikom broju da nas podrže – ističe Milićeva.

Ovo je velika šansa da odlična generacija kruniše sve napore plasmanom na Olimpijske igre.

– Naravno, olimpijada je najveći mogući sportski događaj i svakako je san svakog sportiste. Motivacije nam ne nedostaje. Međutim, trebamo biti svjesne da koliko mi to želimo da ostvarimo i odemo u Tokio,  toliko žele i svi ostali koji su ovdje i svi će dati 200% sebe na ovim kvalifikacijama. To samo govori o tome da ništa neće biti lako.

Reprezentacija nije imala puno vremena za pripreme. Dosad su na velika takmičenja odlazili nakon dugih i napornih treninga a sad će na parket nakon nekoliko odrađenih dana.

– Istina je da imamo malo vremena da se pripremimo, zbog toga je mnogo važno da to vreme iskoristimo na najbolji mogući naćin. Ekipa se nije puno promijenila od posljednjeg okupljanja a i neće se nista mnogo mijenjati u našoj igri. Tako da, već smo da kažem manje vise uigrane , radićemo što smo i dosad- dodaje ova košarkašica.

Prvi i najteži ispit ekipa ima već na startu kada će od 20 časova da igrajuj meč protiv Sjedinjenih Američkih Država. Ova selekcija je već izborila plasman u Tokio. Međutim pred domaćom publikom Srbija želi da odigra najbolje što može.

– Suvišno je govoriti o kvalitetu američke reprezentacije. Svakako da su nam najteži protivnik, iako još ne znamo u kom sastavu dolaze. Mi se za ovaj duel spremamo kao i za svaki drugi. Nema predaje, svaka utakmica se igra od prvog do posljednjeg minuta sa istim ciljem, a to je pobjeda.

Ipak, pravi posao ekipu marine Maljković očekuje u narednim duelima kada će  igrati protiv Mozambika (dubora, 20 časova), te Nigerije(nedelja, 20 časova).

– Nigerija i Mozambik su dvije dobre reprezentacije. Neće biti ni malo lako igrati protiv njih. Prije svega obje ekipe su fizički dominantne, dobro trče i imaju dobar skok. Znamo da je to ono što najbolje rade i ne smemo im dozvoliti da to iskoriste protiv nas, već da mi mečeve uvedemo u ritam koji će nama da odgovara- dodaje Trebinjka.

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: