EP u futsalu: Srbija večeras protiv Rusije za finale | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

EP u futsalu: Srbija večeras protiv Rusije za finale

Datum:11.02.2016.
Futsal selekcija Srbije sastaće se večeras sa Rusijom u polufinalu prvenstva Evrope sa željom da napravi još jedno iznenađenje, ostvari plasman u finale i obezbijedi prvu medalju u istoriji.

Futsal reprezentacija Srbije - Foto: RTRS Selektor Srbije Aca Kovačević, uoči meča pred više od 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni, obećao je da će igrači učiniti sve da još jednom pomjere granicu i eliminišu aktuelnog viceprvaka.

"Dobro se znamo, za ovih devet godina nije bilo takmičenja gdje nismo igrali. Pobijedili smo ih samo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, dok su oni posljednji put slavili nedavno u Izmiru na kvalifikacijama za SP. Nadam se da ćemo se plasirati u finale, ali i da se ne desi napravili smo veliki uspjeh za srpski futsal i promociju istog", izjavio je Kovačević i prepustio Rusima ulogu favorita.

Međutim, njegov kolega Sergej Skorovič izjavio je da su šanse 50:50, prije svega zbog podrške publike kojui će imati Srbija.

"Došli smo do polufinala, ali ne želimo tu da se zaustavimo jer hoćemo pobjedu. Nemamo pravo na grešku i svjesni smo toga jer je ulog medalja. Ključni igrači Srbije nose tim i to se vidjelo do sada", rekao je Skorovič.

A ključni igrači Srbije Miloš Simić i Mladen Kocić poručuju da su plasmanom u polufinale ostvarili zactran cilj, ali da bi pobjedom nad Rusijom ispisali novo poglavlje u svojim karijerama.

"Iskreno se nadam da ćemo skinuti skalp i Rusiji. Portugalija i Rusija su timovi iz "velike četvorke", uz Italiju i Španiju. Dvije ekipe su otišle kući i sve je moguće", rekao je Simić.

Prvi strijelac Srbije Kocić u izjavi Tanjugu naglašava da veoma respektuje Rusiju, ali da uz veliku pomoć sa tribina ništa nije nemoguće.

"Uz golmana Aksentijevića puno je lakše igrati, branio je nemoguće do sada. Nadam se da nismo rekli sve, igramo protiv dosta jakog rivala, mješavinu Brazila i Rusije, poštujemo ih, ali se ne plašimo. Igramo za istoriju naših karijera i slavu", ističe Kocić i dodaje da je Španija favorit za zlato.

Polufinale između Srbije i Rusije igra se od 18.30, dok se od 21 sat sastaju Španija i Kazahstan.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: