Delegacija Grada u posjeti Sportskom centru FSS | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Delegacija Grada u posjeti Sportskom centru FSS

Izvor: Grad Trebinje | Datum:01.10.2021.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa direktorom Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije / FSS/ u Staroj Pazovi Nenadom Santračom, gdje je istaknuta moguća saradnja oko priprema fudbalskih selekcija u Trebinju s obzirom na to da naš grad ima oko 270 sunčanih dana u godini.

Ćurić je Santrača upoznao i sa trenutnom sportskom infrastrukturom u Trebinju, ali i sa planovima za budući period.

„Na moje veliko zadovoljstvo gospodin Santrač je izrazio oduševljenje investicijama koje smo do sada realizovali u sportsku infrastrukturu, a posebno se zainteresovao za buduće projekte poput završetka izgradnje zatvorenog bazena te postavljanja reflektora na stadion u Policama i izgradnje terena sa vještačkom travom“, naveo je Ćurić.

On je dodao da je Santraču prenio i uspjeh trebinjskih sportskih kolektiva, ali Sportskog društva „Leotar“.

„Imamo oko 30.000 stanovnika, a premijerligaše u fudbalu, košarci, rukometu, ženskoj košarci, ženskom rukometu, biciklizmu, šahu, streljaštvu, te više držvanih i republičkih prvaka u džudou, atletici i plivanju. Oslonac cijelom trebinjskom sportu je Sportsko društvo ‘Leotar’, a samo njegovu Školu sporta pohađa oko 80 djece školskog uzrasta i oko 200 mališana predškolskog uzrasta, dok u sportskim kolektivima trenira oko 1.300 djece do 18 godina“, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Santrača je upoznao i sa potencijalima „Grada sunca“, koji je ove godine bio domaćin brojnim selekcijama, sportskim kolektivima i pojedinačnim sportistima, a koji posjeduje brojne sportske terene od kojih i dva za fudbal, zatvoreni bazen, sportsku dvoranu.

Posjetu Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi Ćurić je iskoristio i da obiđe sportsku infrastrukturu i to u društvu Santrača i predsjednika ove Opštine Đorđa Radinovića.

Inače, Sportski centar FSS jedan je od najsavremenije opremljenih fudbalskih centara u Evropi, jer sportistima pruža najkvalitetniji nivo usluga – kako u pogledu udobnog smeštaja, tako i u pogledu raznovrsnih sportskih i rekreativnih aktivnosti, u okviru koga djeluje pet fudbalskih terena, jedan stadion kapaciteta 3.000 sjedećih mjesta, multifunkcionalna sportska dvorana, prostor za fitnes i teretana, spa i velnes centar, medicinske ambulante.

Ćurić je prethodno učestvovao na 14. regionalnom sajmu privrede koji danas završava u Novoj Pazovi.

U delegaciji našeg Grada bio je i načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević.

 

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: