Ko su rivalke košarkašica Srbije na putu ka SP? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Ko su rivalke košarkašica Srbije na putu ka SP?

Izvor: RTRS | Datum:23.11.2021.

Ženska košarkaša reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine igraće sa Australijom, Korejom i Brazilom na turniru u Beogradu, odlučeno je danas žrijebom u Ženevi.


 

 

U drugoj grupi u prestonici Srbije igraće Francuska, Kina, Nigerija i Mali, dok će se na turniru u Osaki za odlazak na SP boriti Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Bjelorusija.

Reprezentacije Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Belgije smještne su na turnir koji će biti održan u Vašingtonu.

Sa turnira u Beogradu i Vašingtonu plasman na SP će obezbijediti po dvije ekipe, jer su reprezentacije Australije, kao domaćin i SAD, kao aktuelni olimpijski šampion, već obezbijedile plasman.

Sa preostala dva turnira kartu za Mundijal izboriće po tri reprezentacije.

Kuglice na žrijebu u Ženevi izvlačila je trofejna srpska košarkašica Sonja Vasić.

Kvalifikacije za SP na progamu su od 10. do 13. februara sljedeće godine, a Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Australiji igra se od 22. septembara do 1. oktobara.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: