Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD

Izvor: RTRS | Datum:22.06.2022.

Vaterpolisti Srbije savladali su SAD sa 17:13 u meču prvog kola Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.
 

Srbija je uspješno započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Amerikanci su pružili snažan otpor i namučili Srbiju. Konstantno su prijetili. Ipak "delfini" nisu dozvolili iznenađenje i disciplinovanom igrom u posljednjem periodu stigli do sigurne pobjede.

Krenulo je žestoko na obe strane, strijelci su bili raspoloženi pa smo u prvoj četvrtini vidjeli deset golova, po pet u obje mreže.

Poveli su Amerikanci, a srpski vaterpolisti uspjevali da izjednače sve do rezultata 3:3. Tada Srbija vezuje dva gola. Međutim, do kraja peroioda protivnik koristi svoje šanse i dolazi do izjednačenja.

Snažan presing Amerikanaca u drugoj četvrtini rezultirao je preokretom i protivnik je poveo sa 7:6. Nekoliko propuštenih igrača više za Srbiju. Nakon tajm-auta Savića, naši su se trgli i zaigrali znatno agresivnije. Stegli su igru u odbrani i do kraja perioda preokrenuli rezultat - 8:7.

Nastavljena je velika borba, a poslije četiri minuta igre u trećem periodu srpski vaterpolisti su imali tri gola prednosti - 11:8. Usleijdio je period igre u kome su odbrane izlazile kao pobjednici. Ipak u finišu, u poslednjih 90 sekundi Amerikanci sa dva gola smanjuju prednost Srbije.

U poslednji period ušlo se pri minimalnoj prednosti za Srbiju - 11:10.

Na startu posljednje četvrtine Lukić postiže dva gola i srpski vaterpolisti imaju tri gola prednosti - 13:10. Tu prednost "delfini" su uspejli da održavaju tokom poslednjeg peroda i mirno priveli meč kraju. Na kraju pobjeda Srbije - 17:13.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: