U Bileći u subotu biciklistička trka ''Lake tour 2022'' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

U Bileći u subotu biciklistička trka ''Lake tour 2022''

Izvor: Radio Bileca | Datum:30.08.2022.

U Bileći će, u subotu, biti održana biciklistička trka "Lake tour 2022". Trka je uvrštena u kalendar Biciklističkog saveza BiH, a prijave su moguće onlajn, kao i na licu mjesta na dan održavanja manifestacije. Startna kapija biće postavljena kod restorana „Jezero“, a trka učesnika na velikoj stazi počinje u 10.00, dok učesnici male staze startuju u 10.15 časova.

Učešće možete prijaviti na https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfZNc9YGkDKg2.../viewform

„Učesnici su prošle godine iz Bileće otišli puni predivnih utisaka, na društvenim mrežama su se širile fantastične fotografije koje pokazuju ljepotu Bileće iz nekog drugačijeg ugla. Mi smo bili zadovoljni cjelokupnim izgledom staze i načinom na koji su naši volonteri ispunili zadatke i odlučili da ove godine sve podignemo na jedan veći nivo. Rezultat svega je trka koja je uvrštena u kalendar Biciklističkog saveza BiH“, kažu članovi Biciklističkog kluba „Hercegovac“.


Mala staza duga 21.5 kilometar vodi prema Vlahinji koja nudi najljepši pogled na Bilećko jezero i prolazi kroz Miruše koje su prava mala prirodna oaza, zatim se vozi rubom Hadžibegovog brda i dolazi do „Kola“ na Baljačkom putu. Ova staza pravi je izbor za sve ljubitelje biciklizma, ali i prirodnih ljepota. Za veliku stazu dugu 64 kilometra dovoljno je reći da se vozi trasom nekadašnjeg „Ćire“ .


Ovu sportsku manifestaciju organizuju Biciklistički klub „Hercegovac”, uz podršku Udruženja građana „ Eho", opštine Bileća i Turističke organizacije opštine Bileća.
Ukupan nagradni fond je 1.100 konvertibilnih maraka, a organizatori snose troškove prenoćišta učesnika trke.


Cilj će i ove godine biti postavljen kod Parka narodnih heroja, a termin svečane ceremonije proglašenja pobjednika biće naknadno objavljen.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: