Novi tripl-dabl Jokića, riješio utakmicu 17 sekundi prije kraja | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Novi tripl-dabl Jokića, riješio utakmicu 17 sekundi prije kraja

Izvor: nezavisne | Datum:25.01.2023.

Košarkaši Denvera slavili su u Luizijani protiv Nju Orleansa rezultatom 99:98 - i još jednom je sijao Nikola Jokić!

Srpski košarkaš koji nezadrživo hita ka svojoj trećoj uzastopnoj tituli najkorisnijeg igrača najjače lige svijeta zabilježio je još jedan tripl-dabl učinak, a sem toga, kao šlag na tortu nove majstorske partije, riješio je utakmicu poenima na 17 sekundi pre kraja.

Jokić je u tom ključnom napadu odigrao pik end rol sa Džamalom Marejem, dobio loptu u reketu a onda sa mnogo osjećaja, majstorski, nabacio flouter na obruč i pogodio "bez koske". Bio je to njegov 25. poen na meču, upisao je još i 11 skokova i 10 asistencija!

Sve ovo poslije dva meča pauze zbog lakše povrede.

Pedantni američki statističari iznijeli su podatak da Denver ima skor od 15 pobeda i nula poraza svaki put kad je Jokić imao tripl-dabl. Dakle, kad Srbin ispuni tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama, Nagetsi nikad ne gube. A to radi sada već redovno.

Nagetsi suvereno drže čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 34-14, na pobedu su iza najboljeg tima lige Bostona i sada već polako odmiču prvom pratiocu na Zapadu ekipi Memfisa (31-16).

Za pobedu u Nju Orleansu, osim Jokića, najzaslužniji je bio Džamal Marej koji je takođe meč završio sa 25 poena, po 11 su postigli Gordon i Braun, i definitivno je ova četvorka najjače gurala goste do konačnog uspeha.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: