Zdravko Mamić : Zbogom fudbalu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Zdravko Mamić : Zbogom fudbalu

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:13.02.2023.

Gotovo je! Zdravko Mamić je i zvanično odsvirao kraj. Čitav život proveo je u fudbalu i sada je odlučio da najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i najvećoj ljubavi kaže zbogom.

Dojučerašnji alfa i omega zagrebačkog Dinama i kako za sebe voli da kaže, tvorac modernog hrvatskog fudbala, digao je ruke. Nema više ni snage, ni želje da se bori. U ekskluzivnom intervjuu za “Glas Srpske” poručuje da ni na koga nije ljut, da sve oprašta i da ne želi više da vodi bilo kakve ratove. Priznaje da mu je smrt Miroslava Ćire Blaževića bila znak pored puta da uspori i da se posveti sebi. Iako je još u mlađim kategorijama bio igrač Dinama, ni približno uspješan kao funkcioner, u klub se na velika vrata vratio krajem marta 1993. godine, premda je i prije toga na razne načine bio blizak klubu iz maksimirske šume. Stvorio je stalnog učesnika grupnih faza evropskih kupova, a “trejdmark” su mu bili transferi. Prodavao je igrače, pravio nevjerovatne transfere, do ludila dovodio najtvrđe pregovarače svog vremena. Znao je koliko puta treba reći ne, da bi došao do cifre koju želi. Isto tako, pod uticajem subjektivnih i objektivnih okolnosti (čitaj - sudskog postupka) ističe da je ovo pravo vrijeme za povlačenje u miran život, koliko god to nevjerovatno zvučalo kada to kaže nekadašnji “maksimirski šerif”.

deset najvećih prodaja Zdravka Mamića

1. Marko Pjaca ---------> Juventus  €29.40m

2. Dani Olmo -----------> RB Lajpcig €29.00m

3. Luka Modrić ---------> Totenhem €22.50m

4. Joško Gvardiol -----> RB Lajpcig €18.80m

5. Filip Benković ----> Lester €14.50m

6. Marko Rog -------------> Napoli €13.50m

7. Eduardo ----------------> Arsenal FC €13.50m

8. Vedran Ćorluka -----> Mančester siti €13.00m

9. Lovro Majer -----------> Ren €12.00m

10. Mateo Kovačić -----> Inter €11.00m

       Dario Šimić -------> Inter €11.00m

U Hrvatskoj mi i dalje sude. Međutim, nisam opterećen. Neću se sigurno vraćati u Hrvatsku. Čekam ishod moje tužbe u Strazburu. Mislim da će biti usvojena ove godine, da dobijem moralnu satisfakciju. Biće šta Bog da, ne zamaram se s tim.

 Plan je da do kraja života živim u BiH i da živim što kvalitetnije. Fudbal me apsolutno više ne zanima. Kakav god bio sudski ili bilo koji drugi ishod ostajem živjeti u BiH.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: