Orlovi u lovu na posljednju vizu za Mundobasket | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Orlovi u lovu na posljednju vizu za Mundobasket

Izvor: Herceg RTV | Datum:27.02.2023.

Košarkaši Srbije nemaju pravo na kiks u večerašnjem kvalifikacionom duelu za Mundobasket protiv Velike Britanije (20 časova).

Orlovi su u petak u Atini propustili prvu meč loptu. Večeras je pobjeda imperativ.

Opravdaju li učenici Svetislava Pešića ulogu favorita, pečatiraće posljednju vizu za planetarnu smotru koja se u jednom trenutku činila kao nemoguća misija.

Dugogodišnji rat na relaciji FIBA - Evroliga i haotičan kalendar kvalifikacija za posljedicu su imali mnoga iznenađenja. Tako u septembru u Japanu, Indoneziji i Filipinima nećemo gledati aktuelnog vicešampiona svijeta, Argentinu.

Srbija je u jednom trenutku opasno živjela, hodala ivicom ambisa, ali su je dvostruki trijumf nad Turskom, te pobjede nad Britancima i Grcima vratile na pravi kolosjek.

Ohrabruje podatak da Karijeva četa sama odlučuje o svojoj sudbini, ali i činjenica da će stari trenerski vuk moći da računa na Marka Gudurića, Luku Mitrovića, Filipa Petruševa, Aleksu Avramovića, Uroša Trifunovića i Ognjena Dobrića. Nastup Stefana Jovića je neizvjestan. Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić su se vratili klupskim obavezama.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobjedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je pred nama nova šansa  koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo", izjavio je selektor.

Pešić je dodao da će Velika Britanija biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže.

"Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve košarkaše koji su dali svoj doprinos  reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama", nada se Pešić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: