Kolike su kazne za preprodaju ulaznica? | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Kolike su kazne za preprodaju ulaznica?

Izvor: RTRS | Datum:06.04.2023.

Osobe koje su ulaznice za teniski turnir "Srpska open" preprodavale za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, prema zakonu mogu da očekuju kazne od 300 KM do 900 KM.

Policija Republike Srpske identifikovala je za sada pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir "Srpska open" na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, piše Glas Srpske.

Ovim članom propisano je da će onaj ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice biti kažnjen novčanom kaznom od 300 KM do 900 maraka.

Za ovaj prekršaj biće kažnjeno privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM, a odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kaznom od 400 KM do 1.000 maraka.

Cijene karata kod tapkaroša koji ne odustaju od prodaje i dalje variraju – najeftinije su 100 KM, a najskuplje 800 maraka.

Karte su zvanično prodavane po danima, a najjeftinije su bile one za početak turnira. Za prvi dan turnira cijena ulaznice bila je 13 KM, a za drugi dan 17 i 26 KM. Ulaznice za srijedu i četvrtak (19. i 20. april) su bile 34 i 43 marak, a oni koji su željeli da gledaju mečeve u petak morali su da plate 43 i 51 KM.

Najskuplje karte bile su one za subotu i nedjelju, odnosno polufinalne i finalne dane turnira - za polufinale je koštala 51 i 60 KM, a za finale 68 i 77 KM.

Mnogi su iskoristili brzu kupovinu, uzeli više karata, pa se one sada preprodaju po visokim cijenama.

Za kupovinu karte za navijačko selo postavljeno u blizini terena, potrebno je bilo izdvojiti 5 KM.

Ulaz u navijačko selo za djecu ispod 10 godina je besplatan.

Na jučarašnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira "Srpska open" rečeno je da policija preduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske identifikovali su do sada pet lica na području Republike Srpske koji su putem interneta pokušali da preprodaju karte za predstojeći teniski turnir "Srpska open" u Banjaluci.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: