SVEČANO OTVARANJE TENISKOG KOMPLEKSA U BANJALUCI | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

SVEČANO OTVARANJE TENISKOG KOMPLEKSA U BANJALUCI

Izvor: SRNA | Datum:12.04.2023.

U Banjaluci će danas svečano biti otvoren teniski kompleks namijenjen za turnir "Srpska open" koji će, osim Novaka Đokovića, ugostiti i ostala velika imena iz svijeta tenisa.
Otvaranje kompleksa, koji se nalazi u okviru banjalučkog Parka Mladen Stojanović, zakazano je za 19.00 časova, a na ceremoniji je predviđeno obraćanje zvaničnika Srpske.

Za samo nekoliko mjeseci, uz podršku republičkih i gradskih institucijua, izgrađen je kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

Pored devet postojećih teniskih terena Teniskog saveza Republike Srpske, koji su u potpunosti rekonstruisani, izgrađen je centralni sa više od 6.000 mjesta, što sa kapacitetima ostalih terena iznosi oko 10.000 mjesta.

Učesnicima turnira biće omogućeni najbolji mogući uslovi za trening, takmičenje i odmor, a igračima će biti na raspolaganju i savremeno opremljena teretana, soba za fizikalne terapije i masažu, kao i prostor za odmor sa kompletnom uslugom koja je potrebna učesnicima.

"Srpska open 2023" predstavlja ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci, koja ima dugu tenisku tradiciju u smislu da je već 20 godina domaćin ATP čelendžera.

Na turniru, koji će trajati od 16. do 23. aprila, nastupiće najveća imena iz sveta tenisa, kao što su Novak Đoković, Andrej Rubljov, Dominik Tim, Karen Hačanov, Mateo Beretini, Gael Monfis.

U singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrijebu, od kojih će trojica dobiti "vajld kartu", a četvorica tenisera obezbijediće učešće kroz kvaliFikacioni dio turnira, koji se održava 16. i 17. aprila.

U glavni žrijeb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: