Sprema se metla: Moćni Partizan, Kralj na koljenima i tuča za kraj | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Sprema se metla: Moćni Partizan, Kralj na koljenima i tuča za kraj

Izvor: Herceg tv | Datum:28.04.2023.

Ovakav rasplet iznenađenje je samo za laike. Doduše, možda niko nije očekivao da će Parni valjak pregaziti Kralja čiji igrači su "izgubili kompas" i izazvali tuču u finišu.

Moćno, borbeno, autoritativno! Ovako bi se najkraće moglo opisati skoro pa 80 minuta košarke koju je Partizan prezentovao u dva duela sa Realom protiv kojeg u četvrtfinalnoj seriji Evrolige vodi sa 2-0.

Ovakav rasplet nakon dvije bitke u Madridu iznenađenje je samo za laike. Doduše, možda niko nije očekivao da će Parni valjak pregaziti Kralja čiji igrači su "izgubili kompas" i izazvali tuču u finišu.

 
Prvo je Serhio Ljulj doživio "pomračenje" i grubo faulirao Kevina Pantera. A onda je Geršon Jabusel potpuno "izgubio kompas" i počeo da udara Dantea Egzuma.

 
Dante Eksum je izvukao najdeblji kraj u opštoj tuči igrača Partizana i Real Madrida pred kraj drugog meča plej-of serije Evrolige. Prema riječima doktora beogradskog kluba Mome Jakovljevića, košarkaš crno-belog tima se "u Srbiju vraća na štakama jer mu je pukla tetiva prsta na stopalu"."Sad sam ga pogledao. Pukla mu je tetiva drugog prsta na stopalu. Teška povreda. Moraće na štakama u Beograd, pa da ga tamo snimimo. Povrijeđena mu je i gornja usna", rekao je dr Moma Jakovljević.

Prema riječima ovog čovjeka, koji ima iskustvo u sportu, sve je moglo da se završi mnogo gore po Australijanca.

"Jabusele, igrač sa broj 28, ga je bacio. Moglo je i gore da bude. Da mu povrijedi kičmu. Ovako nešto nisam vidio. Radi se o teškoj povredi". 

 
 

U klinč su ušli gotovo svi igrači. A kada su se strasti smirile i sudije pregledale snimak, "odsvirale" su i kraj na 1:40 minuta prije posljednjeg zvuk sirene.

Semafor je u tom trenutku pokazivao 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18) u korist gosta.

Možda je četa Željka Obradovića prvu bitku dobila s(p)retno, ali zato u drugom boju dileme nije bilo.

Crno-bijeli su početnim trijumfom napunili rezervoare samopouzdanja, na Madriđane stavili dodatni pritisak, a to se i te kako osjetilo.

Beograđani su od starta zagospodarili parketom, nisu dizali nogu sa papučice gasa i do velikog predaha stekli velikih 14 koraka prednosti.

Sve što je domaćin uspio da uradi je da zaprijeti tokom trećeg kvartala i priđe na "minus pet".

Serija se sada seli u Beograd. U utorak je na programu treći boj pred rasprodatom Arenom i sve su prilike da bi Real mogao da bude "pometen".

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: