Edin Džeko je novi igrač Fenerbahčea! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Edin Džeko je novi igrač Fenerbahčea!

Izvor: UNA TV | Datum:22.06.2023.

Kapiten bh. reprezentacije napustio Inter i karijeru nastavlja u turskom velikanu.

 

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i zvanično je napustio Inter te pronašao novi klub. Dijamant će tako u poznim godinama nastaviti da igra vrhunski fudbal, a naredna stanica u bogatoj karijeri bit će Istanbul, odnosno Fenerbahce.

To je danas i potvrdio ovaj velikan na svom zvaničnom Facebook profilu.

 
“Svjetski poznati napadač Edin Džeko danas će stići u Istanbul kako bi završio medicinske preglede o transferu”, poručili su iz Fenera.

Dijamant je imao, finansijski, mnogo privlačnije ponude iz Saudijske Arabije, pominjao se čak i ostanak u Interu, ali se na kraju odlučio da karijeru nastavi u turskom velikanu.

Turski mediji ranije su pisali da će prema ugovoru, koji će vjerovatno biti na dvije godine, zarađivati 5 miliona eura, ali i da će dobiti 2 miliona eura bonusa samo zbog odluke da potpiše za turski klub.

Bit će ovo osmi klub u karijeri za našeg najboljeg fudbalera, a prethodno je nastupao za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prije dvije godine i od tada je za milansku klub imao 101 nastup u kojima je upisao 31 pogodaka i 15 asistencija.

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: