Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj Albanki na prvenstvu Balkana | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj Albanki na prvenstvu Balkana

Izvor: rejting. info | Datum:24.09.2023.

Heroj dana, mjesca i godine bez dileme je džudo sudija i komandir na Policijskoj akademiji u MUP Republike Srpske Mladen Vuković koji je u subotu spasao život mladoj takmičarki iz Albanije!

Koliko je važno reagovati smireno i pravovremeno u svakom trenutku mogli smo da vidimo i u subotu tokom Balkanskog prvenstva za juniore u džudou koje se održava u Cazinu.

Vuković je jedan od sudija na takmičenju, a u subotu je sudbina htjela da bude i mnog više od toga. Da nije bilo njegove pravoremene reakcije, ko zna šta bi se desilo Erisi Brahimaj.


Naime, mlada takmičarka je tokom borbe ostala bez svijesti jer nije na vrijeme predala meč protivnici iz Rumunije. Taj njen potez mogao je da dovede do tragedije da nije bilo pravovremene reakcije Banjalučanina koji je inače i trener u Džudo klubu Borac.

Sve se odigralo munjevitom brzinom rekao je Vuković za Srpskainfo. Ističe da nije bilo mnogo vremena za razmišljanje nego je morao da reaguje instinktivno.

“VIDIO SAM DA NE DAJE ZNAKOVE ŽIVOTA I BIO SAM SVJESTAN DA BI SVE MOGLO DA SE ZAVRŠI KOBNO AKO NE REAGUJEM HITNO. URADIO SAM REANIMACIJU I MASAŽU SRCA I NE MOGU DA VAM OPIŠEM KAKVO OLAKŠANJE SAM OSJETIO KADA SAM VIDIO DA POSTAJE SVJESNA I DA JE POČELA DA DIŠE. NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE TAJ OSJEĆAJ, ZAHVALIO SAM SE BOGU ŠTO JE SVE ZAVRŠILO KAKO TREBA”, REKAO JE U DAHU VUKOVIĆ ZA SRPSKAINFO.

Suvišno je govoriti da bi ovo sve ponovio u bilo kojem trenutku jer kaže da osjećaj kada spasiš nečiji život ne može da se opiše riječima.

Slučajnost ili ne Vuković je prije deset godina učinio istu stvar. On je 2013. dok je bio inspektor spasao ženu koja je skočila u Vrbas. Ni tada, kao ni sada, nije bilo prostra za čekanje – skočio je u vodu i izvadio nesrećnu ženu.

Naravno, ovaj potez sa Balkanskog prvenstva neće ostati nezapažen pa će biti predložen za fer – plej nagradu, potvrdili su organizatori takmičenja. Mi možemo samo da dodamo – sasvim zasluženo!


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: