Beker: Đoković je ponosni Srbin, uživa da predstavlja svoju zemlju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Beker: Đoković je ponosni Srbin, uživa da predstavlja svoju zemlju

Izvor: Nezavisne novine | Datum:23.10.2023.

Boris Beker je otkrio kako Novak Đoković i sa 36 godina uspijeva da na najvećim turnirima igra na maksimalnom nivou.

Nijemac, koji će u narednom periodu biti trener talentovanog Danca Holgera Runea, u podkastu "Žuta loptica" na Eurosportu, pričao je o planovima srpskog tenisera.

Kaže da nije iznenađen što je Novak ove sezone riješio da se više posveti i Dejvis kupu.

"To što je rešio da igra Dejvis kup ove godine čini da se takmičari iz drugih zemalja osećaju pomalo nelagodno", smatra Beker.

 

Trostruki šampion Vimbldona je dodao da Novak pažljivo bira gde će igrati u finišu karijere.

"To je Đokovićev tajni recept. Sa 36 godina on uspeva da prilagodi svoju snagu, pojača je i igra na važnim turnirima kao što su grend slemovi. I to u top formi. Đoković obično igra jedan do dva pripremna turnira prije ta četiri najveća takmičenja i onda po idealnom scenariju osvaja titulu. Poslije toga obično pravi radikalan rez", objasnio je Beker.

Dodao je i da postoje izuzeci.

"Uvijek ima izuzetaka, takav primjer je ova sezona poslije US Opena. Novak je poslije toga igrao Dejvis kup i kvalifikovao se sa Srbijom za finalni turnir najboljih osam", dodao je Beker.

Na finalnom turniru u Malagi od 21. novembra, Srbija u četvrtfinalu igra sa Velikom Britanijom.

"Novak je ponosan Srbin. Uvijek je i bio. Uvijek je uživao da predstavlja svoju zemlju", zaključio je bivši broj jedan svjetskog tenisa.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: