Jadran nemoćan u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Jadran nemoćan u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.11.2023.

Na otvaranju nove sezone Lige šampiona, vaterpolisti Jadrana su dugo mučili Ferencvaroš, do posljednje četvrtine i vodili, ali su ipak morali da priznaju poraz.

Nakon 9:7 u Budimpešti se očekivalo da tim Petra Radanovića može da namuči ekipu koja je u fenomenalnoj seriji, ali od toga nije bilo ništa - mađarski velikan je upisao i 12. pobjedu na isto toliko mečeva u sezoni, jer je u Trebinju demonstrirao silu i slavio 17:10 (4:1, 5:4, 4:2, 4:3).

Sve što su Novljani uradili je bilo da postignu prvi gol na meču, jer je Dmitrij Holod nakon dva minuta i 20 sekundi iskoristio peterac.

Sve nakon toga bilo je u znaku Deneša Varge i drugova, mada su im pomogli i igrači Jadrana.

Darko Đurović nije imao dan, neke lopte su mu prošle "kroz uši", njegovi saigrači su očajno koristili napade sa igračem više (nekoliko puta čak i otvorili kontre Mađarima), pa je razlika stalno rasla.

Već poslije 1. četvrtine je bilo 4:1, u završnici druge 9:4, da bi Stilijanos Argiropulos u 3. minutu posljednje dionice zaokružio seriju 5:0 za rekordnih plus devet (16:7).

Novljani su tada iskoristili opuštanje FTC-a, smanjili golovima Vasilija Radovića, Uroša Vučurovića i Lazara Vukićevića, ali je posljednju riječ imao Adam Nađ.„Na početku smo primili dosta golova iz kontranapada dva na jedan i tri na dva. To je teško braniti, pogotovo kada imate plejadu ovako dobrih igrača kao Ferencvaroš. Ni u napadu nismo uradili stvari koje smo dogovorili, dosta smo bili spori, nismo bili ni blizu nivoa da ispariramo ovakvoj ekipi”, priznao je Radanović.

Danilo Radović i Matija Sladović su po dva puta zatresli mrežu Šome Vogela, a po jednom su precizni bili Dmitrij Holod, Ivan Nagajev, Matej Čaraj, Vasilije Radović, Vučurović i Vukićević. Đurović je odbranio pet šuteva, a Ilija Radović nijedan.

„Nadam se da ćemo izvući pouke. Najbitnije je da moji igrači vide kako ovo izgleda i da na narednim mečevima prikažemo bolju igru”, zaključio je trener Novljana.

U pobjedničkom timu najbolji je bio Vendel Čaba Vigvari sa pet pogodaka, a Tivćanin koji igra za Srbiju, Dušan Mandić, upisao je dva.

Ferencvaroš je lider grupe C sa maksimalnih 12 bodova, a Jadran je sa dva pao na 4. mjesto, jer je Crvena zvezda u Beogradu savladala splitski Jadran 12:11.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: