Novak jači od Runea: Za 400. nedjelju i osmu šampionsku godinu! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Novak jači od Runea: Za 400. nedjelju i osmu šampionsku godinu!

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:13.11.2023.

Najbolji teniser svijeta svih vremena, Novak Đoković, savladao je u prvom meču grupne faze Mastersa u Torinu Holgera Runea i tako ispisao nove stranice istorije.

 

 

Pobjeda u tri seta (7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3) obezbijedila mu je ostanak na vrhu ATP liste i na kraju ove godine, po osmi put u karijeri, ali i nevjerovatnu 400. nedjelju na teniskom tronu, koju će upisati već u drugi ponedjeljak, 20. novembra.

Ovo je bio peti susret Đokovića i Runea a Srbin sada vodi sa 3:2 u pobjedama.

Na početku prvog seta igralo se gem za gem. Rune je prvi stigao do brejka u petom gemu i poveo 3:2, ali je Đoković odmah uzvratio ribrejkom. Oba tenisera su potom osvojila po dva gema, a pobjednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:4.

Rune je osvojio prvi gem u drugom setu, a onda je napravio brejk u drugom gemu. Srpski teniser je odmah u trećem gemu uzvratio ribrejkom. Igralo se potom gem za gem, a Danac je u desetom gemu pri vođstvu od 5:4 imao brejk i set loptu. Međutim, Đoković je izjednačio na 5:5. Pobjednik i drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je ovaj put pripao Runeu, sa pomalo nevjerovatnih 7:1, nakon što je poveo 6:0.

Ipak, Đoković je odmah na startu trećeg seta napravio brejk, poveo 2:0, a zatim sačuvao tu prednost do kraja meča.

U prvom meču "Zelene grupe" Janik Siner je bio bolji od Stefanosa Cicipasa.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: