Sjajni Đoković odveo Srbiju u polufinale Davis Cupa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Sjajni Đoković odveo Srbiju u polufinale Davis Cupa

Izvor: UNA TV | Datum:24.11.2023.

 

U polufinalu završnog turnira Davis Cupa u Malagi igrat će teniske reprezentacije Finske i Australije, te Srbije i Italije.

Srbija je u posljednjem četvrtfinalnom susretu porazila Veliku Britaniju s 2:0. Prvi bod za Srbiju osvojio je Miomir Kecmanović porazivši Jacka Drapera sa 7:6 (2), 7:6 (6).

U prvom setu oba igrača su bila sigurna na svom servisu, pa je pobjednik razriješen u trinaestoj igri koju je Kecmanović dobio sa 7:2. Niti u drugom setu nije bilo breaka, pa se ponovo igrao tiebreak. Kecmanović je bolje počeo i poveo je sa 5:2, ali je Britanac vezao tri poena i stigao do izjednačenja. Ipak, Kecmanović je kod rezultata 6:6 napravio mini break, a potom osvojio servis za 8:6 i pobjedu 2:0. U drugom meču Novak Đoković je pobijedio Camerona Norriea sa 6:4, 6:4.

Sjajni Đoković je u prva dva servis gema izgubio samo poen, a onda je u petom gemu iskoristio drugu loptu za obrat i poveo s 3:2. U drugom setu je već na startu napravio break i potom ga potvrdio za 2:0. Gem prednosti rutinski je odbranio do kraja drugog seta. Zanimljivo, bila je to Đokovićeva 21. uzastopna pobjeda u ovom takmičenju. Neporažen je u Davis Cupu 12 godina.

 

 
 

Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: