Počeo regionalni vaterpolo turnir za kadete | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Počeo regionalni vaterpolo turnir za kadete

Izvor: radio Trebinje | Datum:11.05.2024.

Međunarodni vaterpolo turnir "Prvi Leotar kup" čiji je domaćin VK "Leotar" otvoren je večeras u zatvorenom bazenu u Trebinju.

Turnir u kategoriji kadeta okupio je osam ekipa iz šest država, a ekipe su podijeljene u dvije grupe. U Grupi 1 su VK “Neum” iz Neuma, VK “Užgorod” iz Užgoroda (Ukrajina), VK “Vardar” iz Skoplja (Sjeverna Makedonija) i VK “Leotar”. U Grupi 2 su VK “Galeb” iz Makarske (Hrvatska), VK “Torpedo” iz Sarajeva, VK “Lajpcig” iz Lajpciga (Njemačka) i VK “Mladost” iz Pančeva (Srbija).

Trener VK "Leotar" Nikola Lješković istakao je da su na ideju da organizaciju turnir došli čim su se stekli uslovi i kad su stvorili dobru ekipu ovog uzrasta.

"Na turniru su okupljene sjajne ekipe, kao ekipa Lajpciga koja je druga u Njemačkoj. Želimo da vidimo da li imamo taj nivo da se borimo sa renomiranim protivnicima. Zahvalan sam građanima i roditeljima koji su non-stop bili uz nas i vjeruju nam da možemo da ostvarimo dobar rezultat na turniru. Ova generacija uz nekoliko iskusnih igrača sa strane bez problema može da igra Evropu", rekao je Lješković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvarajući turnir je naglasio je da je bazen preduslov da bi se ostvario rezultat.

"U toku ove godine naši pojedinci su ostvarili dobre rezultate u određenim kategorijama, ali zašto kriti u narednom periodu očekujemo da se ostvarimo u kategoriji seniora sa dobrim rezultatima. Na turniru imamo osam ekipa iz šest država, to je veoma značajno i smatram da će to biti tradicija. U gradu Trebinju imamo opciju i mogućnost da 1.000 djece besplatno koristi bazen. Pozivam još jednom sve one koji to nisu iskoristili da se slobodno jave, da se uključe i treniraju", kazao je Ćurić.

Turnir se završava u nedjelju finalnom utakmicom sa početkom u 15 časova.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: