Odličan nastup mlađih kategorija plivača PK „Leotar“ u Dubrovniku | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Odličan nastup mlađih kategorija plivača PK „Leotar“ u Dubrovniku

Izvor: Radio TREBINJE | Datum:13.05.2024.

Plivački klub „Leotar“ uzeo je učešće na izuzetno prestižnom mitingu "Zlatni Orlando 2024" koji je za vikend održan u Dubrovniku, na kom su nastupili brojni reprezentativci i olimpijci iz nekoliko evropskih zemalja.

Iako je miting kategorijski predviđen za starije kategorije, većinski dio tima PK „Leotar“ činili su mlađi pioniri.

Plivački klub „Leotar“ predstavljali su: Viktor Vasojević, Lana Kovač, Marija Kurtović, Helena Jovanović, Đorđe Grubač, Aleksa Bogdanović, Luka Berak, Andrej Ćuzulan, Aleksa Škoro, Andrej Kisin, Kristina Pažin, David Vučinić, Bogdana Bošnjak, Aleksej Ristić, Novak Stajić i Elena Škoro.

„Cilj odlaska na takmičenje je bilo sticanje novih iskustava, učenje i provjera forme mladih plivača. Iako plivači nisu, u izuzetno jakoj konkurenciji koja je bila u prosjeku četiri godine starija od većine plivača, kategorijski gledano, uspjeli da dođu do medalja, sve druge ciljeve su ostvarili. Treneri i uprava kluba su zadovoljni isplivanim vremenima, odzivom najmlađih plivača te pokazanim sportskim ponašanjem. Jako je bitno napomenuti da su većina vremena koja su naši plivači plivali bila njihova najbolja postignuta vremena i da možemo očekivati uspješne nastupe na predstojećim državnim, republičkim i međunarodnim regionalnim mitinzima“, kažu iz PK „Leotar“.

Na mitingu su se takmičila 334 takmičara iz 43 plivačka kluba iz Hrvatske, Makedonije, Albanije, Mađarske, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: