PVK Leotar osvojio 11 medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu u Nikšiću | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

PVK Leotar osvojio 11 medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu u Nikšiću

Izvor: PVK Leotar | Datum:26.06.2017.

U organizaciji Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore 24/25. juna 2017. godine, održan je Internacionalni plivački miting "Montenegro  Open 2017."

Takmičenje je održano na zatvorenom pedeset-metarskom olimpijskom bazenu u Nikšiću. Učešće je uzelo 36 klubova, sa ukupno 309 takmičara od čega je 204 u muškoj i 105 u ženskoj konkurenciji. Klubovi učesnici su iz sljedećih zemalja, dva kluba iz Albanije, jedan klub iz Austrije, četiri kluba iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, dva kluba iz Mađarske, dva kluba iz Italije, devet klubova iz Crne Gore, jedan klub iz Rumunije, jedan klub iz Slovenije i četrnaest klubova iz Srbije.

Plivački vaterpolo klub „Leotar“ nastupio je sa sedam plivača, te ostvario značajne rezultate osvojivši ukupno jedanaest medalja, od čega su tri zlatne, tri srebrene i pet bronzanih.

Zlatne medalje osvojila je Helena Jovanović u disciplinama 50 i 100 metara delfin i 200 metara leđno.

Srebrene medalje osvojili su Helena Jovanović u disciplini 50 metara leđno, Filip Jokanović u disciplini 200 metara leđno i Nikola Telebak u disciplini 200 metara leđno.

Bronzane medalje osvojili su Veljko Jovanović u disciplini 400 metara slobodno, Vuk Varaga u disciplini 200 metara delfin, Filip Čolović u disciplini 200 metara prsno, Miloš Ćeranić u disciplini 100 metara delfin i Veljko Jovanović u disciplini 200 metara mješovito.

"Ovo je već treći vikend za redom da naši plivači učestvuju na takmičenjima i ostvaruju zapažene rezultate. U narednom periodu nam slijede pripreme u Jagodini gdje će se ujedno održati Međunarodni plivački miting „Aqua 235 Cup“, a nakon toga nas očekuje Državno prvenstvo u Banja Luci “ - ističe trener u PVK Leotar, Nikola Lješković.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: