Šafaržova zaustavila Anu u polufinalu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Šafaržova zaustavila Anu u polufinalu

Izvor: B92 | Foto: AP | Datum:04.06.2015.
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspjela da se plasira u finale Rolan Garosa, pošto je poražena od Lucije Šafaržove.

Ivanovićeva je u polufinalu drugog Gren slema izgubila od Čehinje rezultatom 7:5, 7:5.

Šafaržova se tako plasirala u svoje prvo finale na Gren slemovima u kojem će igrati sa boljom iz meča Serena Vilijams - Timea Baščinski.

Osim toga, najveći uspjeh karijere donijeće joj plasman među 10 najboljih teniserki, prvi put u karijeri.

Ivanovićeva nije uspjela da ponovi 2008. godinu kada je osvojila turnir u Bulonjskoj šumi, ali je sve moglo da bude mnogo drugačije.

Ana je odlično otvorila duel i već na startu stigla do brejka koji je čuvala do samog finiša seta. Pri rezultatu 4:1 propustila je dvije brejk šanse za 5:1 i od tada se njena igra potpuno raspala, prenosi B92.

Čehinja je dobila osam od narednih devet gemova i povela je sa 3:1 u drugom setu. Srpska teniserka nije se lako predala, uspjela je da spasi jednu meč loptu i izjednači na 5:5, ali poslednja dva gema dobila je Šafaržova koja je ostvarila pobjedu karijere.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: