Fudbaleri Barselone po peti put na krovu Evrope | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Fudbaleri Barselone po peti put na krovu Evrope

Izvor: RTRS | Foto: uefa.com | Datum:06.06.2015.
Fudbaleri Barselone pobjednici su Lige šampiona.

Katalonski gigant savladao je večeras na "Olimpijskom" stadionu u Berlinu ekipu Juventusa rezultatom 3:1 i tako po peti put u klupskoj istoriji slavio u elitnom klupskom takmičenju Starog kontinenta.

Barselona sada ima pet osvojenih trofeja u Ligi šampiona, koliko i mihneski Bajern, a više pehara u svojima vitrinama imaju samo Bajern (sedam) i madridski Real (10).

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, tim Luisa Enrikea prvi je stigao do vođstva golom Rakitića već u četvrtom minutu. Hrvatski reprezentativac je nakon sjajne akcije Mesija, Albe, Nejmara i Inijeste postigao treći najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

Izjednačenje "Staroj dami" donio je Morata u 10. minutu nastavka. Lihtštajner je poslao loptu u sredinu kaznenog prostora Barselone, Tevezov šut iz okreta brani Ter Štegen, ali se lopta odbija do Morate, koji je torinskim "crno-bijelima" donosi izjednačenje.

Prednost Barseloni donio je Suarez u 68. minutu utakmice. Mesi je ušao u solo-prodor i šutirao, a na odbijenu loptu od Bufona natrčao je Suarez koji je pogodio za 2:1 i veliku radost navijača katalonskog kluba.

Konačan rezultat utakmice nakon brze kontre i asistencije Pedra postavio je Nejmar u 90. minutu susreta.

Tim Luisa Enrikea je večeras zaokružio sjajnu sezonu. Klub sa "Nou Kampa" je pored večerašnjeg trofeja u svoje vitrine već smjestio pehare namijenjene namijenjene najboljoj ekipi u Primeri i pobjedniku španskog Kupa kralja.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: