Đoković na korak do trofeja Rolan Garosa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković na korak do trofeja Rolan Garosa

Izvor: RTRS | Foto: Beta/AP | Datum:06.06.2015.
Novak Đoković plasirao se u svoje treće finale Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak Đoković - Foto: Beta/AP

Najbolji teniser svijeta savladao je Endija Mareja rezultatom 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 i stigao na korak do jedinog Grend slem trofeja koji mu nedostaje.

Đoković je dobio 19. od 27 duela koliko je tokom karijere odigrao protiv britanskog igrača, nakon četiri sata i osam minuta igre.

Novaka u finalu očekuje Švajcarac Stan Vavrinka koji je sa 3:1 u setovima slavio protiv domćeg igrača Žo-vilfreda Conge.

Polufinalni duel Đokovića i Mareja, počeo je juče ali je prekinut zbog najavljene oluje.

Podsjećamo, meč je prekinut u četvrtom setu pri rezultatu 3:3, a Đoković je do tog trenutnka vodio sa 2:1 u setovima (6:3, 6:3, 5:7).

Srpski teniser dobro ušao u duel sa Marejom i tokom prvog dijela meča kontrolisao situaciju na terenu.

Novak je u prvom setu oduzeo servis rivalu pri rezutatu 4:3 i svojim servisom lako stigao do 6:3.

Drugi set donio je sličnu situaciju. Đoković je napravio brejk kod rezultata 2:2, te svojim serviom potvrdio brejk - 4:2. Pri rezultatu 5:3, Novak pravi novi brejk za 6:3 u drugom setu.

Treći set podsjećao je na prva dva. Prvi reket svijeta je stigao do dvije brejk lopte pri vođstvu 3:2, ali je Marej uspio da dobije gem.

U nastavku seta oba tenisera dobijali su gemove na svoje servis, da bi u 11. Marej iskoristio prvu brejk šansu u meču i poveo sa 6:5, te svojim servisom stigao do seta.

Po jedan brejk napravila su oba tenisera prije prekida meča pri rezultatu 3:3 u četvrtom setu. U današnjem nastavku, Marej stiže do brejka pri rezultatu 5:5 i svojim servisom do izjednačenja 2:2.

Novak je tada podigrao nivo igra, u drugom gemu pravi brejk i sigurnim servsiom stiže do 3:0. Đoković je tada potpuno preuzeo kontolu na terenu, i na 4:1 ponovo oduzima servis rivalu, te sigurnim servisom privodi meč kraju.

Finalni meč Đokovića i Vavrinke biće 21. duel dvojice tenisera, a Đoković za sada vodi sa 17-3. Posljednji put sreli su se u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Australijan opena kada je Novak slavio sa 3:2 u setovima.

Prvi Grend slem sezone je turnir na kojem je Vavrinka posljednji put savladao Đokovića u proteklih devet godina.

Podsjećamo, drugi reket Švajcarske savladao je srpskog tenisera prošle godine u četvrtfinalu Australijan opena.

Finalni meč Rolan Garosa između Đokovića i Vavrnike igra se sutra.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: