Rekordi finala Lige šampina odigranog u Berlinu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Rekordi finala Lige šampina odigranog u Berlinu

Izvor: sportske.net | Datum:07.06.2015.
Fudbaleri Barselone savladali su Juventus u finalu Lige šampiona i tako po peti put u klupskoj istoriji pogigli trofej elitnog klupskog takmičenja.

Finale odigrano u Berlinu, kao i prethodna, ostaće upamćeno po nekim detaljima.

- Katalonski gigant je osvajanjem Lige šampiona kompletirao "triplu krunu", po drugi put u fudbalskoj istoriji i tako postao jedini klub u istoriji kojem je to dva puta pošlo za rukom.

- Veznjak Barselone Čavi upisao je 767. nastup za katalonski klub u finalu Lige šampiona. U isto vrijeme on je postao rekorder po broju nastupa u elitnom takmičenju. Španac je odigrao 151 utakmicu u Ligi šampiona, jednu više od Ikera Kasiljasa.

- Nejmar je postao tek drugi fudbaler koji je uspio da postigne gol u finalu Kupa Libertadores i finalu Lige šampiona. Prije Brazilca to je pošlo za rukom samo Ernanu Krespu.

- Nejmar je prvi fudbaler koji je postizao golove u oba četvrtfinalna i polufinalna meča Lige šampiona ali i u meču koji je odlučivao o prvaku.

- Patris Evra je prvi fudbaler u istoriji koji je uspio da izgubi tri finala Lige šampiona sa tri različita kluba (Monako, Mančester Junajted i Juventus).

- Barselona je nanizala četiri uzastopna trijumfa u finalima Lige šampiona, Juventus je nanizao četiri uzastopna poraza.

- Lionel Mesi postao je prvi fudbaler koji je pet puta bio najbolji strijelac Lige šampiona.

- Čavi Ernandez, Andres Inijesta, Lionel Mesi i Đerar Pike pridružili su se Klarensu Sedorfu na vrhu liste igrača sa najviše trofeja u Ligi šampiona, čak četiri.

- Juventus je postao rekorder po broju izgubljenih finala Lige šampiona! Čak šest puta "Stara dama" je posustala korak prije cilja.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: