Svijet bolji od Amerike, sedam trojki i MVP trofej za Bogdanovića | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Svijet bolji od Amerike, sedam trojki i MVP trofej za Bogdanovića

Izvor: RTS | Datum:17.02.2018.

Tim Svijeta pregazio je selekciju Amerike u utakmici mladih zvijezda NBA lige 155:124. Bogdan Bogdanović pogodio je sedam trojki i u Sakramento odnio MVP titulu.

To je ukupno 26 poena reprezentativca Srbije. Ol-star vikend u Los Anđelosu sjajnim igrama otvorili su i Dario Šarić, Ben Simons i Džejlen Braun.

Kada je u drugoj četvrtini pogodio trojku sa devet metara, Bogdan Bogdanović dao je saigračima do znanja da je spreman za sjajno šutersko veče, pa je do kraja meča od 13 šutnutih pogodio sedam trojki. Dodao je tome četiri skoka i šest asistencija i iz ruku nekadašnjeg igrača Sakramento Kingsa, Krisa Webera dobio trofej igrača utakmice.

"Prišao sam utakmici na isti način, da se takmičim i da budem najbolja verzija sebe. I to se večeras i desilo. Nikada ne znate kada će se to desiti. Šutirao sam i dobro sam se osjećao", rekao je Bogdanović posle utakmice.

Na izlasku iz Stejpls centra potpisao se na patike i poklonio ih navijačima.

Takmičarski, utakmica za koju se organizatori Ol-star vikenda nadaju da će donijeti izvjesnu dozu rivalstva, bila je riješena još u prvom poluvremenu, prije svega zahvaljujući vatrometu dobrih šuteva ekipe Svijeta.

U tom periodu, Bogdanović je pogodio četiri trojke zaredom, uključujući jednu sa devet metara.

Bogdan se, tako, našao u sjajnom društvu nekadašnjih osvajača ovog trofeja, poput Penija Hardeveja, Alena Ajversona, Gilberta Arenasa, Karmela Entonija i Kevina Djurenta.

Titula predstavlja i veliku satisfakciju i za čelnike Sakramenta, vlasnika Viveka Ranadivu i glavne operativce i nekadašnje Ol-star igrače Vlada Divca i Peđu Stojakovića, koji su se pred početak sezone našli u unakrsnoj vatri kritičara, nezadovoljnih dolaskom Bogdanovića i odlaskom dotadašnje glavne zvijezde tima, Damarkusa Kazinsa.

Badi Held bio je najefikasniji u ekipi Svijeta sa 29 poena i dugačkom solo dionicom na samom kraju meča. U pobjedničkom timu odličan je bio Džamal Marej sa 21 poenom, sedam asistencija i šest skokova.

Dario Šarić bio je odličan sa 18 poena. Za Ameriku, više volje u meč unio je Džejlen Braun koji je uz 35 poena pokupio i deset skokova.

Dnevnik "Sakramento bi" prenio je i interesantan razgovor Bogdanovića i Helda, saigrača iz Kingsa, o eventualnom budućem učešću u takmičenju u šutiranju trojki i pobjedi nad Stefom Karijem i Klejom Tompsonom.

"Želio bih da jednog dana Badi i ja budemo ovdje. Mislim da možemo da pobjedimo Kleja i Karija", rekao je Bogdanović.

Ol-star vikend u Los Anđelesu nastavlja se noćas u takmičenju vještina, zakucavanjima i šutiranju trojki, a sutra je na programu glavni spektakl.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: