Novak bez trofeja na Rolan Garosu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Novak bez trofeja na Rolan Garosu

Izvor: RTRS | Foto: Getty Images | Datum:07.06.2015.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da osvoji titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu poražen od Švajcarca Stana Vavrinke.

Đoković je poslije više od tri sata i 10 minuta igre poražen od Vavrinke rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 i ostao bez jedine Gren slem titule koja mu nedostaje.

Novak je propustio veliku priliku da osvoji jedinu grend slem titulu koja mu nedostaje - Otvoreno prvenstvo Francuske. Finale protiv Vavrinke je otvorio veoma dobro, osvojio prvi set sa 6:4 i izgledalo je da srpski teniser može do trofeja na Rolan Garosu.

Kada se očekivalo da nastavi sa dobrom igrom, desilo se sasvim suprotno. Vavrinka je počeo da igra sve bolje i dobio je drugi set sa 6:4. U trećem setu bilo je 6:3 za Švajcarca, koji je u tim trenucima izgledao nezaustavljivo.

Novak je odlično otvorio četvrti set, poveo sa 3:0, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u ovaj meč. Vavrinka je izjednačio na 3:3, a onda u 11.gemu napravio presudan brejk koji mu je omogućio da servira za meč. To je uspješno odradio i došao do svoje druge grend selem titule nakon one iz Melburna prošle godine. Đoković koji je prije ovog finala izgubio od Vavrinke samo tri puta na 20 mečeva, osvojio je do sada osam grend slem titula.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: