Svejtski mediji o finalu Rolan Garosa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Svejtski mediji o finalu Rolan Garosa

Izvor: RTRS | Foto: Getty Images | Datum:08.06.2015.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije upsio da osvoji jedini Grend slem trofej koji mu nedostaje, Rolan Garos.

  Đoković je u jučerašnjem finalu Otvorenog prvenstva Francuske poražen od Stana Vavrinek rezultatom 3:1.

Vodeći svjetski mediji su najviše ove riječi koristili u naslovima izveštaja sa fantastičnog finala Rolan Garosa, prenoseći da je Vavrinka zasluženo okončao niz pobjeda Đokovića na šljaci, prenose "Novosti".

Englezi uglavnom ističu da je najbolji teniser svijeta bio veliki u porazu koji je možda i najteži u dosadašnjoj karijeri. "Dejli mejl" piše da je Stan zaprepastio Novaka i osvojio drugi Grend slem u karijeri senzacionalnom pobjedom u četiri seta:

- Đoković je bio ubjedljivi favorit da ostvari 29. uzastopnu pobjedu i kompletira trofeje sa četiri najveća turnira, ali je Vavrinka pružio fenomenalnu partiju i dobio Srbina.

"Gardijan" navodi koliko je Novak dostojno podnio poraz i da je pariska publika znala da ga nagradi ovacijama.

- Srbin to stoički podnosi, iako mu se srce cijepa. Vavrinka, dobar momak kakav jeste, uputio mu je nekoliko riječi utjehe.

Aplauzi Đokoviću ne prestaju, mnogo je emocija na ceremoniji. Novakove oči su crvene.

Španska "Marka" smatra da je najbolji teniser svijeta podlegao pritisku da kompletira Grend slem trofeje i da je zbog toga igrao mnogo slabije.

- Đoković je izašao na finalni meč sa 28 uzastopnih pobjeda, 16 na šljaci, silno je želio da upiše svoje ime na "Kup musketara". Taj pritisak je bio preveliki. Sakrivao se iza osnovne linije i prepuštao inicijativu rivalu koji je na kraju imao duplo više direktnih poena. Stan je znao da će moći do trofeja samo ako bude veoma agresivan i nije odustajao od te taktike.

Italijanska "Gazeta" piše da će Đoković i dalje morati da živi sa činjenicom da nije osvojio pehar koji mu nedostaje i izdvaja podatak da je Vavrinka prvi teniser van "velike četvorke" koji je osvojio dva Grend slem pehara.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: