Đoković protiv Nišikorija za polufinale AO | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković protiv Nišikorija za polufinale AO

Izvor: RTS | Datum:23.01.2019.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković igra protiv Japanca Keija Nišikorija četvrtfinalni meč na Australijan openu.


Duel srpskog i japanskog asa je prvi na rasporedu na terenu "Rod Lejver" i trebalo bi da počne oko pola deset po srednjeevropskom vremenu.

Susret koji se igra u okviru četvrtfinala prvog gren slema u sezoni biće 18. međusobni okršaj dva igrača, a tradicija je apsolutno na strani Đokovića koji je dobio 15 mečeva i pretprio samo dva poraza.

Posljednji put "ukrstili su rekete" na prošlogodišnjem Ju-Es openu i Novak je taj duel dobio sa ubjedljivih 3:0 (6:3, 6:4 i 6:2).

U prethodnoj rundi najbolji teniser planete uz malo muke pobijedio je Rusa Medvedeva sa 3:1, dok je Nišikori igrao maratonski meč protiv Španca Karenja-Buste i dobio ga u super taj-brejku sa 3:2.

Đoković je prije početka turnira u Melburnu bio prvoplasirani na ATP listi sa 9.135 poena, dok je Nišikori u Asutraliju došao kao deveti igrač svijeta sa 3.750 bodova.

Pobjednik ovog duela igraće u polufinalu protiv boljeg iz meča Raonić - Puj, dok prvi polufinalni par čine Nadal i Cicipas.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: