AO: Maestralni Đoković u finalu! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

AO: Maestralni Đoković u finalu!

Izvor: rtrs | Datum:25.01.2019.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Grend slem turnira Australija open, pošto je u polufinalu u tri seta lako izašao na kraj sa Lukom Pujom. U velikom finalu u nedjelju čeka ga Rafael Nadal.

Po setovima je bilo 6:0, 6:2, 6:2.

Srpski teniser je bio dominantan u svim segmentima meča. Meč je trajao "samo" jedan čas i 23 minuta. Za to vrijeme Đoković je imao 24 direktna poena, šest as udaraca, i šest brejk lopti iskorišćeni, dok Francuz nije došo ni do jedne. 

U velikom finalu u Melburnu, koji je na rasporedu u nedjelju, sastaće se Đoković i Nadal, zajedno vlasnici 31. Grend slema. Đoković će pokušati doći do 15. trofeja, od čega već šest ima u Australiji, dok će Nadal tražiti svoj 18. pehar. 

Ono što ohrabruje pred veliki klasik, jeste činjenica da je Đoković igrao šest finala u Melburnu i da je svih šest pobijedio, između ostaloga i dva puta Nadala. 

Slično Đokoviću, i Nadal je imao ekspresno polufinale kada je savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0. Bilo je 6:2, 6:4, 6:0. 

Furiozno je startovao Đoković u ovom meču i prvi set je riješio za rekordna 24 minuta, ne dozvolivši Francuzu da osvoji makar i jedan gem. Đoković je imao čak osam brejk lopti, iskoristio je tri i lako došao do vodstva u setovima sa 6:0.

I drugi set je bio jednosmjerna ulica, sa razlikom da je Puj stigao do dva gema, i da je set trajao nešto duže, 32 minuta. 

Baš kao i treći set, koji je takođe završio ubjedljivo sa 6:2. 
 
 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: