Novakova velika pobjeda – odlazi prvi čovjek ATP | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Novakova velika pobjeda – odlazi prvi čovjek ATP

Izvor: b92 | Datum:08.03.2019.

Asocijacija teniskih profesionalaca odlučila je da ne produži ugovor sa dosadašnjim predsjednikom Krisom Kermodom, a koji ističe na kraju sezone.

Iako je Kermod imao javnu podršku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji je upozorio da će njegov odlazak "zaustaviti proces napretka sporta", sva tri predstavnika igrača su glasala protiv produžetka ugovora.

- Bila je privilegija služiti kao direktor i predsednik ATP od 2014. Ponosan sam na ono što smo postigli u tom periodu. Hvala svima u ATP, svim igračima i turnirima na podršci. Ostaću potpuno posvećen ulozi do kraja mandata i želim organizaciji uspeh u budućnosti - rekao je Kermod.

Već mjesecima unazad se priča o revoltu velikog broja igrača koji smatraju da Kermod kao prvi čovjek ATP vodi tenis u pogrešnom pravcu.

Kao jedan od glavnih zagovornika za odlazak Kermoda pominje se predsjednik Unije igrača Novak Đoković, ali je on odbio da objasnio svoju poziciju u ovom slučaju.

- Neću odgovoriti na vaše pitanje direktno. Neću iskazati svoj lični stav. Dijeleći tu informaciju izložio bih sebe i postao bih podložan kršenju povjerenje unutar organizacije, a ne želim to da rizikujem. Mnogo je pozitivnih stvari poput prvog ATP kupa 2020, finala Next Gen, ali je i mnogo stvari koje se moraju promijeniti unutar sistema - rekao je Đoković u Indijan Velsu.

Đoković je rekao da su članovi Saveza igrača razgovarali sa brojnim teniserima kako bi utvrdili njihove statove, istakavši da nije pričao lično sa Nadalom ili Federerom.

- To je obostran proces. Ako su želeli da pričaju o nečemu, mogli su da priđu i pričaju o tome. Izabrani smo od strane Federera, Nadala i svih ostalih koji žele da predstavljamo najbolje interese igrača - dodao je Srbin.

ATP je u saopštenju istakao da je tokom Kermodovog mandata viđen rekordan rast nagradnih fondova na turnirima, komercijalni rast organizacije, te skok posete na mečevima i TV gledalaca.

- Kermodova vizija i vođstvo od 2014. su bili ključni u stvaranju novih značajnih ATP događaja poput Next Gen ATP finala u Milanu i predstojećeg ATP Kupa 2020 - navodi se u saopštenju.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: