Đoković osvojio Vimbldon! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đoković osvojio Vimbldon!

Izvor: RTRS/TOP PORTAL | Datum:14.07.2019.

Novak Đoković pobijedio je u finalu Vimbdlona Rodžera Federera sa 3:2 u setovima.

Đoković je pobijedio Federera poslije dramatičnog spektakla u pet setova, posle petočasovne borbe – 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12, i tako došao do svog 16. Grend slema u karijeri, petog na Vimbldonu, nakon što je taj turnir prethodno osvajao 2011, 2014, 2015. i 2018. 

Iako mu nije bio dan za tenis Đoković je pobijedio sve, pa čak i publiku koja je bila protiv njega cijeli meč.

Nakon zvršetka Đoković je rekao da mu je ovo možda i najbolje finale. Nestvarno mu je bilo to što je spasio dvije meč lopte.

Zahvalio se roditejima na svemu što su učinili za njega.


Prvi set je protekao u izjednačenoj igri, a riješen je tek nakon sat vremena u taj-brejku. U drugom je viđen ogroman pad u igri Đokovića što je Federer obilato iskoristio i za 26 minuta slavio sa 6:1. Treći set je bio kopija prvog, i on je riješen u taj-brejku samo što je ovaj put trajao nešto kraće, 53. minuta.

U četvrtom su igrali gem za gemom da bi u petom gemu Švajcarac uzvratio brejkom, a onda i smanjio na 4:5. Ipak, Fedeks je brzo dobio svoj gem za izjednačenje na 2:2 i ulazak u peti odlučujući set koji nije viđen na egleskoj travi još od 2014. godine (i tada su o tituli odlučivala njih dvojica, a na kraju se radovao Nole).

U četvrtom gemu petog seta Đoković imao dvije brejk šanse ali ih nije iskoristio i meč je bio u egalu sve do šestog gema i brejka srpskog tenisera za vođstvo od 4:2. Ipak, Federer je napravio ribrejk i stvari vratio na početak. U završnici posljednjeg seta Nole je imao više snage i pokazao zašto je prvi reket svijeta.

Bio je ovo je 48. međusobni susret dvojice teniskih velikana, a Nole vodi u ukupnom skoru 25:22.

Prije ovog finala, Đoković je slavio i u posljednja tri susreta, uključujući Australijan open 2016, te Masterse u Sinsinatiju i Parizu prošle godine.

Međutim, poslednji duel na travi imali su 2016, upravo u finalu Vimbldona kada je Novak pobijedio sa 7:6, (1), 6:7 (10), 6:4, 6:3. Nole i Fedeks su zajedno osvojili 177 trofeja od čega 36 su grend slemovi, te ostvarili više od 2.000 pobjeda na Turu i zaradili zajedno više od 250. miliona dolara na turnirima.

 





Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: