Đajić: Dobar Klinički centar obaveza i prema poginulim borcima | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Đajić: Dobar Klinički centar obaveza i prema poginulim borcima

Izvor: SRNA | Datum:02.08.2019.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da je obaveza rukovodstva te zdravstvene ustanove prema poginulim borcima i stanovništvu da Republika Srpska ima dobar klinički centar.

Đajić je rekao da je UKC jedna od rijetkih ustanova u Republici Srpskoj koja svake godine organizuje parastos za svoje radnike koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je novinarima, nakon parastosa za pet poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su bili zaposleni u UKC, rekao da je ovo dobra prilika da se oda priznanje i zahvalnost poginulima što su se žrtvovali za Republiku.

- To je nama opomena da zbog njih i drugih boraca koji su poginuli u ratu i budućih generacija čuvamo i unapređujemo Republiku Srpsku, svako u svom domenu, a naročito u svom kolektivu - poručio je Đajić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo UKC-a sa rukovodstvom Srpske razvija najbolji u regionu klinički centar i najbolji državni klinički centar u Evropi.

- Naša obaveza prema poginulim borcima i stanovnicima Republike je da imamo dobar klinički centar i da stanovnicima damo ono što je najbitnije - zdravlje - istakao je Đajić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije UKC-a Mile Čuković rekao je da je UKC zaposlio, uglavnom, svu bližu familiju poginulih radnika UKC-a.

- Parastos služimo svake godine posljednjih 10 godina, svake godine pozovemo porodice poginulih, damo im neku skromnu pomoć i vidimo kakvo je njihovo zdravstveno stanje - dodao je Čuković.

Savjetnik u Odjeljenju boračko-invalidske zaštite u Gradskoj upravi Banjaluka Goran Šljivar rekao je da su danas kolege zaposleni u UKC-u i članovi porodica poginulih odali dužno poštovanje najboljim sinovima koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

- UKC može poslužiti kao primjer i u Republici Srpskoj i na području Banjaluke zbog odnosa prema porodicama svojih poginulih radnika. Mnoga pitanja su riješili i na taj način pokazali kako možemo da se odužimo onima koji su živote dali da Srpsku vodeći računa o onima koji su ostali iza njih - rekao je Šljivar.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Banjaluka Predrag Knežević rekao je da je već tradicija služenje parastosa za pet poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata koji su bili zaposleni u UKC-u.

- Imamo moralnu i svaku drugu obavezu da odamo počast svojim kolegama - borcima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske -  dodao je Knežević.

Parastos je služio paroh paprikovački Slobodan Marin.



Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: